Sprememba datuma Dne slovenske industrije v Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN), Ženeva, 9. in 10. oktober 2019

četrtek, 23. maj 2019

Dan slovenske industrije na sedežu Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN v Ženevi, bo namesto 7. in 8. oktobra 2019 potekal 9. in 10. oktobra 2019. Do spremembe datuma dogodka je prišlo na pobudo Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN.
 
CERN sodi med naj elitnejše znanstvene institucije na svetu, katere glavni namen je zagotavljanje raziskovalne infrastrukture – pospeševalnikov protonov, antiprotonov, težkih ionov, elektronov in pozitronov, zato je lahko pomemben poslovni in razvojni partner slovenskemu gospodarstvu, ki nudi vrsto poslovnih priložnosti. S pridruženim članstvom Republike Slovenije v tej organizaciji so se odprle priložnosti vključevanja slovenskega gospodarstva v konkretne poslovne-prodajne in razvojno-poslovne aktivnosti, kar slovenskemu gospodarstvu lahko prinese številne dodatne koristi in ugodnosti v širšem smislu na področju gospodarstva, znanosti in izobraževanja. Vsebinskih področij, na katerih je možno sodelovati s CERN, je več.
 
»Dan slovenske industrije v CERN 2019« je namenjen slovenskim podjetjem, ki želijo pridobiti ustrezne kontakte in vpogled v način delovanja te institucije, v projekte, potencialno zanimive za skupno sodelovanje, in ustvarjanje skupnih poslovnih in razvojnih priložnosti. V okviru dvodnevnega dogodka bodo prijavljena in izbrana podjetja imela možnost predstavitve svojih storitev in produktov predstavnikom CERN, glede na interes pa bodo za sodelujoča podjetja organizirani tudi poslovni sestanki B2B. Več možnosti za poslovno sodelovanje imajo podjetja, ki imajo inovativne izdelke ali rešitve.

Na podlagi opisov prijavljenih podjetij (objectives, offer, needs, comptences, references, certificates, turnover) in fotografij v elektronski prijavnici bomo oblikovali katalog v pdf in tiskani obliki.

Za vsa prijavljena in zainteresirana podjetja smo 21. marca 2019 organizirali pripravljalni sestanek, kjer smo natančneje predstavili organizacijo CERN in jesenski dogodek.

Kotizacije ni. Udeleženci dogodka v Švici sami krijete stroške prevoza in namestitve.

Dan slovenske industrije na sedežu Evropske organizacije za jedrske raziskave – CERN v Ženevi organizira Javna agencija SPIRIT Slovenija  v sodelovanju z Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in GZS.
 
Dodatne informacije:

SPIRIT Slovenija:
  • Petra Ambrožič, tel. 01/5891 881, e-mail: petra.ambrozic@spiritslovenia.si ali
  • Tjaša Fras, tel. 01/5891 872, email: tjasa.fras@spiritslovenia.si
MIZŠ:
  • mag. Tea Glažar, tel. 01/478 47 62 , e-mail: tea.glazar@gov.si
Science Tech:
  • mag. Janko Burgar, tel. 031/ 345 604, e-mail: sciencetech@gzs.si
 

Vabilo k udeležbi (Pozor: spremenjen datum dogodka)
Več informacij o gospodarskih delegacijah