Startup Rio 2017: Priložnost na brazilskem trgu za uporabne rešitve na področjih zdravstva, šolstva, varnosti, transporta in gospodarstva

torek, 17. januar 2017

Startup Rio 2017 si prizadeva za preoblikovanje podjetniških idej v rešitve, ki rešujejo pomembna vprašanja in prednostne naloge na področjih zdravstva, šolstva, varnosti, transporta in gospodarstva.

Iniciativa javno-zasebnega partnerstva zvezne države Rio de Janeiro in nekaterih partnerjev je nastala z namenom spodbuditi podjetniško kulturo in prispevati k razvoju ter pridobitvi mednarodnih referenc zvezne države Rio de Janeiro v digitalni tehnologiji.

Javni razpis je odprt za brazilske in tuje ekipe, katerih rešitve slonijo na digitalni tehnologiji. Vsaka izmed izbranih ekip bo pridobila na razpolago R$ 100.000,00 semenskega kapitala, ki ga bo lahko namenila razvoju svoje rešitve. Prav tako bo pridobila pravico do dvanajstmesečne uporabe strukture Startup Rio, kjer so startup-ovcem na 1.000 m2 na voljo multimedijska dvorana, sejna soba, lounge, kavarna, Skype soba ter seveda wifi.

V obdobju gostovanja v Startup Rio bodo izbrani kandidati deležni podjetniškega izobraževanja, predvsem na področju digitalne tehnologije. Izobraževalna komponenta ima funkcijo podpirati razvoj projektov in podjetniške kulture na dinamičen in celosten način, z uporabo sodobnih in inovativnih tehnik poučevanja, oblikovanih za startup podjetnike. Izobraževalni program vključuje tudi mentorje na priporočila partnerjev, kot so Endeavor, “Instituto Genesis” in nekaj najboljših pospeševalnikov države. Poleg mentorstva ima program pri razvoju izobraževalne vsebine tudi podporo partnerjev, kot so Endeavor, Sebrae in Assesspro.

Ali imate poslovno idejo, ki je primerna za širitev na brazilski in širše latinsko ameriški trg, pa ne veste kje začeti?

Do 19. februarja 2017 jo posredujte na www.startuprio.rj.gov.br ter se potegujte za svoje mesto v Startup Rio 2017 ter na brazilskem trgu.

Dodatne informacije:
Gospodarska zbornica Slovenija Brazilija SLOBRAZ
E: info@slobraz.com