Stevanato Group bo dobavilo steklene viale za odmerke cepiva Covid-19

torek, 30. junij 2020

Italijanski ponudnik steklene farmacevtske embalaže Stevanato Group in Koalicija za inovacije na področju pripravljenosti na epidemije (CEPI) sta podpisala sporazum o dobavi borosilikatnih steklenih vial.

Na podlagi tega sporazuma bo Stevanato priskrbel 100 milijonov borosilikatnih steklenih vial tipa 1 za shranjevanje do dveh milijard odmerkov cepiva proti Covid-19. Skupina namerava ponuditi tudi hiter dostop do svojih linij za oblikovanje steklenih vial podjetja Spami, ki je del skupine Stevanato Group.

Izvršni direktor podjetja Stevanato Group, Franco Stevanato, je dejal: »Ponosni smo, da podpiramo CEPI pri tem pomembnem projektu. Tudi mi želimo deliti odgovornost in zavezanost za doseganje našega skupnega cilja v industriji, da se uspešno spopademo s trenutno zdravstveno krizo."
Sporazum o dobavi je v skladu s prizadevanji CEPI-ja, ki želi pospešiti razvoj cepiva tako, da istočasno spodbuja napredek v proizvodnji in pa klinični razvoj cepiva. CEPI je v sodelovanju s partnerji vložil 735 milijonov evrov za devet potencialnih cepiv proti Covid-19.

Izvršni direktor CEPI-ja dr. Richard Hatchett je dejal: »Poleg pospeševanja razvoja potencialnih cepiv proti Covid-19, CEPI prav tako sodeluje s partnerji po vsem svetu, da bi, v kolikor se izkaže, da je potencialno cepivo varno in učinkovito, nemudoma začeli s proizvodnjo milijonov odmerkov cepiva, da bi bilo na voljo vsem, ki ga potrebujejo«.

»Z namenom, da bi dosegli ta cilj, CEPI podpira nabavo potrebne embalaže za cepiva, ki vključujejo tudi steklene viale. Veseli smo sodelovanja s Stevanato Group, saj bomo tako zagotovili visokokakovostne farmacevtske viale za dve milijardi odmerkov cepiva, kar bo še dodatno pripomoglo k pospešitvi razvoja cepiva proti Covid-19 in čim hitrejši ustavitvi pandemije«.

Vir: MarketLine News