Strokovna delegacija in B2B srečanja, Milano, 4. – 5. april 2017

torek, 28. februar 2017

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija, javna agencija) organizira drugo razstavo Slovenia Design Showroom Milano 2017 z nazivom "Oblikovanje kot (z) možnost spremembe: Vrhunci slovenskega oblikovanja v lesu". Razstava bo potekala v času Pohištvenega sejma v Milanu (Salone del Mobile Milan 2017) in sicer med 3. in 9. aprilom 2017, v galerijskem prostoru Il Centro Culturale e la Galleria San Fedele, Piazza San Fedele, 4, Milano, Italija.

Razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 je namenjena krepitvi prepoznavnosti slovenskega industrijskega oblikovanja in arhitekture v lesu ter lesarskih inovativnih izdelkov na mednarodnih trgih, hkrati odpira vrata novim poslovnim kontaktom slovenskih lesarskih podjetij in tako omogoča doseganje višje prodajne cene. Razstava Slovenia Design Showroom Milano 2017 je oblika promocije slovenskega gospodarstva, s ciljem pospešene promocije in podpore izvoznim aktivnostim.

Finančna sredstva za izvedbo aktivnosti promocijske razstave zagotavljata javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije (MGRT). Aktivnosti promocijske razstave in spremljajočih poslovnih dogodkov koordinirata Lesarski grozd in Center za mednarodno poslovanje na GZS.

Slovenska podjetja in podjetniki s področja lesno-predelovalne in pohištvene industrije so vabljeni k udeležbi v poslovni delegaciji, ki bo med 4. in 5. aprilom 2017 izvedena v okviru promocijske razstave Slovenia Design Showroom Milano 2017.

V času enotedenske razstave Slovenia Design Showroom Milano 2017 bo potekala poslovna delegacija, v okviru katere se bodo podjetja udeležila otvoritve razstave, obiskala sejem Salone del Mobile in iskala poslovne priložnosti za prodajo ali skupno proizvodnjo ter druge oblike sodelovanja s trgovskimi agenti, arhitekti, oblikovalci, italijanskimi podjetji in trgovinami.

Delegacija je namenjena slovenskim podjetjem, ki proizvajajo izdelke, namenjene opremi stanovanjskih ali poslovnih prostorov, proizvajalcem lesenih hiš, podizvajalcem v pohištveni industriji.
 
Za iskanje potencialnih poslovnih partnerjev bo pripravljen predstavitveni katalog udeležencev na osnovi podatkov v prijavnem obrazcu. Katalog bo predstavljen v času razstave v galeriji, posredovan potencialnim poslovnim partnerjem (trgovski agenti, trgovine, arhitekti, oblikovalci, ciljna javnost po željah prijaviteljev) in vključen v prestavitve dogodkov v italijanskih medijih.

Priporočeno je, da udeleženci samostojno ali v sodelovanju z organizatorjem povabijo tudi svoje potencialne ali obstoječe partnerje na sestanke in/ali na sprejem ob otvoritvi razstave.
 
S ciljem dobre priprave na poslovno delegacijo in boljšega poznavanja zahtev italijanskega trga bo v sredo, 14. marca 2017, ob 8.30 organiziran pripravljalni seminar – dvorana F, medetaža, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana (obvezna prijava na: lesarstvo@gzs.si).

Udeležbo v delegaciji podjetja potrdijo z izpolnjenim prijavnim obrazcem in potrdilom o plačilu kotizacije, ki ju sočasno pošljejo po e-pošti na naslov mojca.osojnik@gzs.si najkasneje do ponedeljka, 13. marca 2017, do 12:00. Prijava je veljavna samo ob predložitvi potrdila o plačilu kotizacije. Zaželena je wordova različica prijavnega obrazca. Vsebina prijavnega obrazca bo osnova za urejanje B2B srečanj.

Dodatne informacije in prijave.
 
Več informacij:
Mojca Osojnik
T: 01 5898 101
E: mojca.osojnik@gzs.si