Svetovna banka Mozambiku pomaga ublažiti vpliv COVID-19 z novo donacijo v višini 100 milijonov dolarjev

ponedeljek, 26. oktober 2020

Svetovna banka  je preko International Development Association (IDA)  odobrila donacijo v višini 100 milijonov ameriških dolarjev za podporo vladnemu programu Mozambika v boju proti COVID-19 (koronavirus). Ta finančna pomoč bo ublažila negativne vplive pandemije na življenje in preživetje ljudi s podpiranjem takojšnjega odziva na COVID-19 ter s podporo podjetjem in reformam v državi.

"Ta finančna pomoč je nastopila v kritičnem trenutku, ko želi država zapolniti naraščajočo fiskalno vrzel, preprečiti dolgotrajne gospodarske posledice te krize in zagotoviti podporo najranljivejšim," je poudaril Idah Z. Pswarayi-Riddihough, direktor organizacije World Bank za Mozambik, Madagaskar, Mauritius, Komori in Sejšele. Operacija bo vladi Mozambika zagotovila nujno financiranje, saj si prizadeva za ohranitev makrofiskalne stabilnosti, hkrati pa podpira mala podjetja in gospodinjstva pri obvladovanju vpliva, ki ga imajo ukrepi socialnega distanciranja na njihove dohodkovne tokove.

Vir: www.worldbank.org/en/news/press-release/2020/10/22/world-bank-helps-mozambique-mitigate-impact-of-covid-19-with-a-new-100-million-grant

Slovenski poslovni klub Zambija
E: info@slo-zambia.com