Švicarska blagovna znamka luksuznih ur Hublot je predstavila nov model, ki je na voljo samo za bitcoine

sreda, 03. oktober 2018

Švicarska blagovna znamka prestižnih ur Hublot je 19. septembra 2018 predstavila svojo novo uro Big Bang Blockchain. Novi model ure je bil predstavljen v spomin na prihajajočo deseto obletnico bitcoina. Gre za omejeno izdajo 210 kosov, ki jih je mogoče kupiti samo z bitcoini. Število enot simbolizira dejstvo, da število bitcoinov nikoli ne bo preseglo 21 mio.

Za promocijo in prodajo modela se je Hublot povezal s podjetjem Octagon Strategy Ltd., glavnim azijskim posrednikom digitalnih valut, ki bo pomagal pri obdelavi podatkov o strankah v procesu pred-prodaje. Za nakup ure Big Bang Blockchain se mora kupec registrirati na posebnem spletnem mestu. Octagon Strategy Ltd. nato potrdi vnešene podatke in pošlje informacijo o plačilu po elektronski pošti. Novi model Hublot ure bodo kupci prejeli v začetku leta 2019.

Elitna blagovna znamka iz Švice se je tako poklonila tudi blockchain tehnologiji, ki jo imenuje kar revolucija v finančnem sistemu. Hublot pojasnjuje, da z omogočanjem distribucije digitalnih informacij tehnologija blockchain ustvarja hrbtenico nove vrste interneta. Tehnologija velja za eno od najmočnejših in najhitreje rastočih orodij trgovanja, ki je priznan po izvirnosti in neomejenih možnostih uporabe v različnih vidikih, ki bodo spremenili številne industrijske norme in trgovino.

Švicarska blagovna znamka Hublot pa ni edina, ki je obeležila deseto obletnico bitcoina. Ena od umetniških galerij v Parizu je tudi napovedala razstavo, imenovano Bitcoin Art (R)evolucion, katere namen je pokazati potencial kriptovalut. Vsak predmet na razstavi bo mogoče kupiti z bitcoini in drugimi kriptovalutami, kot sta Monero in Ethereum.

Bitcoin je nastal leta 2008, prav na vrhuncu svetovne finančne krize, ko je bil objavljena Bela knjiga avtorja s psevdonimom Satoshi Nakamoto. Bela knjiga z naslovom "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System", je bila 31. oktobra 2008 objavljena na spletnem mestu bitcoin.org. To je datum, ki se šteje za začetek bitcoina, čeprav je bil prvi dejanski bitcoin blok ustvarjen 3.1. 2009. V skoraj desetih letih od prvega bitcoin bloka so mnogi to kriptovaluto že večkrat razglasili za mrtvo valuto. Vendar pa je bitcoin še vedno najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu, s trenutno tržno kapitalizacijo več kot 101 mlrd EUR, po CoinMarketCap.

Vir: The Cointelegraph

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT