Tata Motors in Tata Power vključena v vladni načrt e-mobilnosti v Indiji

sreda, 06. junij 2018


Indijski proizvajalec avtomobilov Tata Motors je konec maja 2018 z oblastmi Maharaštre podpisal memorandum o soglasju za vzpostavitev 1.000 električnih vozil za javno uporabo po vsej državi. Kot del memoranduma o soglasju bo Tata Motors skupaj s Tata Power omogočil tudi vzpostavitev polnilnih postaj za električna vozila. Tata Motors in Tata Power tako podpirata vladno vizijo e-mobilnosti v Indiji in skupaj z njo vzpostavljata ekosistem električnih vozil.

V okviru razpisa je proizvajalec Tata Motors že zaključil proizvodnjo prvih 250 električnih avtomobilov in začel izvajati naročilo druge faze, energetsko podjetje Tata Power pa je vzpostavilo nove polnilne postaje za električna vozila. Glavna ministrica Maharaštre, Devendra Fadnavis, je odprla nove polnilne postaje prav na svetovni dan okolja. Skupina Tata je postavila polnilne postaje na devetih novih lokacijah v Mumbaju. Na vsaki postaji je vzpostavljena kombinacija hitrih in rednih polnilnikov, kar bo olajšalo polnjenje vozil. Polnilniki lahko tudi spremljajo stanje polnjenja akumulatorja in enot, porabljenih med polnjenjem avtomobila. Prvo polnilno postajo v Indiji je podjetje Tata Power postavilo avgusta 2017, nato pa še dve v januarju 2018.

Z razširjeno mrežo polnilnih postaj na strateških lokacijah Indija pričakuje, da se bodo kupci pogosteje odločali za nakup električnih vozil. Tata Power in Tata Motors podpirata vladni načrt, da bi v Indiji do leta 2030 vsa vozila na fosilna goriva zamenjali z električnimi. 

Vir: Dion News Service

Več informacij o globalnih trendih na področju avtomobilske industrije