Teden raziskav in inovacij 2024

torek, 28. november 2023


Evropska komisija je objavila, da bo Teden raziskav in inovacij 2024 (R&I Week) potekal med 18. in 21. marcem 2024 v Bruslju in prek spleta.

Namenjen bo razpravi o prihodnosti raziskav in inovacij in oblikovanju prispevka k političnim prednostnim nalogam EU, zlasti k tehnični neodvisnosti in konkurenčnosti EU. 

Teden R&I 2024 vam ponuja priložnost, da se udeležite:
 

Odprtja tedna R&I.

 

EIC Summita 2024:

Vrh Evropskega sveta za inovacije 2024 bo del tedna raziskav in inovacij. Vodilni dogodek bo potekal 18. in 19. marca 2024 v tednu raziskav in inovacij. V tednu raziskav in inovacij bo potekal tudi dogodek belgijskega predsedstva na temo inovativnega javnega naročanja, ki bo 19. marca pozno popoldne prevzel vrh EIC in se nadaljeval do 20. marca popoldne. Nato se začnejo dnevi raziskav in inovacij, ki ponujajo celoten program, povezan z raziskavami in inovacijami, in se zaključijo 21. marca. Prijave se bodo začele leta 2024.
 

Konference belgijskega predsedstva o javnem naročanju inovacij:

Program za javno naročanje inovacij (PIP) organizira mednarodno konferenco o javnem naročanju inovacij, ki bo potekala 19. in 20. marca 2024. Ta dogodek je organiziran v tesnem sodelovanju z Evropsko komisijo in Evropskim svetom za inovacije. Javno naročanje inovacij je že nekaj časa na evropskem dnevnem redu.  Je potencialno močan politični instrument za spodbujanje inovacij in s tem prispeva k uspešnejšim vladam, konkurenčnejšim podjetjem in reševanju družbenih problemov. Mednarodna konferenca med belgijskim predsedovanjem Svetu Evropske unije je edinstvena priložnost, da se opozori na ta premalo uporabljeni inovacijski instrument. Konferenca bo javnim naročnikom, oblikovalcem politik in podjetjem iz Belgije in tujine omogočila izmenjavo izkušenj o teoriji in praksi javnega naročanja inovacij. Program za javno naročanje inovacij kaže na močno zavezanost flamske vlade javnemu naročanju inovacij. Po skoraj sedmih letih od začetka je program PIP razvil potrjeno metodologijo in začel izvajati več kot 100 inovativnih projektov v različnih sektorjih in na različnih področjih ter z različnimi partnerji. Predsedovanje EU 2024 je idealna priložnost, da se prve izkušnje in rezultati programa delijo s preostalo Evropo.
 

Evropskih dni raziskav in inovacij 2024:

Vodilni letni dogodek Evropske komisije na področju raziskav in inovacij združuje oblikovalce politik, raziskovalce, podjetnike in javnost, ki razpravljajo o prihodnosti raziskav in inovacij v Evropi in zunaj nje ter jo oblikujejo. Ta peti dogodek bo potekal 20. in 21. marca 2024 tako fizično v Bruslju kot tudi prek spleta, tako da bo lahko vsakdo sodeloval od koder koli. Dnevi raziskav in inovacij 2024 vam bodo dali priložnost za razpravo o tem, kako lahko Evropo naredimo bolj trajnostno in konkurenčno, ter bodo obeležili rezultate in dosežke na področju raziskav in inovacij v zadnjih 40 letih, od začetka prvega okvirnega programa za raziskave in inovacije. To je priložnost, da spoznate uspešne projekte na področju raziskav in inovacij, ki jih financira EU, izkusite njihov vpliv na našo družbo in razpravljate o pomenu nadaljnjega vlaganja v raziskave in inovacije. Več informacij o programu, sejah in govorcih bo na voljo kmalu.

Več: Napoved

 
Pripravil:
 
Boštjan Šinkovec
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini