Tempus je predstavil klinične in raziskovalne iniciative za onkologijo, specifične za covid-19

ponedeljek, 01. junij 2020

Tempus, tehnološko podjetje za napredno precizno medicino z uporabo umetne inteligence, je predstavilo iniciative, ki so namenjene napredku na področju raziskav in podpori zdravnikov pri zdravljenju bolnikov z rakom, kljub trenutnim izzivom pandemije covid-19.

Tempus opremlja zdravnike z orodji za zdravljenje bolnikov z visokim tveganjem, hkrati pa omejuje njihovo izpostavljenost virusu z mobilnimi flebotomijskimi storitvami, virtualnimi obravnavami primerov in PCR diagnostičnim testiranjem na covid-19 za bolnike z rakom.

»Rak ostaja med vodilnimi vzroki za smrt po vsem svetu.  Sedaj je bolj kot kdaj koli pomembno, da kljub pandemiji onkološki bolniki še naprej prejemajo oskrbo in zdravljenje, ki ga potrebujejo za preživetje«, je dejal Eric Lefkofsky, ustanovitelj in izvršni direktor. »V zadnjih nekaj mesecih smo se hitro mobilizirali, da bi z našo ponudbo olajšali delo zdravnikom, ki v času grožnje covida-19 zdravijo bolnike z rakom, preko zagotavljanja raznih storitev in testov, ki so nujno potrebni za nemoteno nadaljevanje s terapijami«.

PCR diagnostično testiranje na covid-19

V mesecu maju 2020 je Tempus predstavil diagnostični test verižne reakcije s polimerazo (PCR) za covid-19. Tempusovi laboratoriji s CAP akreditacijo in CLIA certificiranjem v Chicagu in Atlanti podpirajo pospešeno testiranje v ZDA, kjer skupaj testirajo približno 12 000 pacientov na dan. Tempus omogoča zdravnikom testiranje njihovih pacientov na virus ter jim nudi rezultate v roku 24-48 ur.

Mobilna flebotomija

Tempus ponuja mobilne flebotomijske storitve, ki so na voljo pacientom, ki potrebujejo odvzem krvi, ampak so preveč bolni ali ne morejo priti na kliniko oz. nimajo dostopa do laboratorija za odvzem krvi. Strokovnjaki lahko odvzamejo kri na pacientovem domu za kateri koli Tempusov test, kjer je potreben vzorec krvi.

Virtualne obravnave primerov

Tempusov virtualni sistem za obravnavo primerov zagotavlja klinično podporo zdravnikom in negovalnim skupinam, kadar osebno srečanje ni mogoče. Tempusova medicinska ekipa je na voljo za odgovore na vprašanja pacientov v zvezi z izvidi v realnem času na varnem portalu. Poleg tega Tempus ponuja tudi različne tele-zdravstvene podporne storitve, ki so specifične za Covid-19, če je to potrebno.

Raziskovalno sodelovanje

Tempus je pričel z obsežnim raziskovalnim sodelovanjem za strukturiranje podatkov za do 50.000 bolnikov, ki so bili pozitivni na covid-19. V okviru študije, ki je bila odobrena s strani Odbora za notranjo revizijo (IRB), Tempus sodeluje s ponudniki pri zbiranju podatkov o pacientih s covid-19, ki jih nato strukturira in de-identificira. Tempus poleg tega namerava izvesti celovito transkriptomsko profiliranje za približno 10.000 pacientov. Vsi podatki bodo izmenjani z vsemi sodelujočimi inštitucijami.

Vir: MarketLine News