Trajnostni turizem kot razvojni potencial Bosne in Hercegovine, Jajce, 16.-17. september 2019

sreda, 04. september 2019

Dvodnevna nacionalna konferenca »Trajnostni turizem kot razvojni potencial Bosne in Hercegovine« bo potekala 16. in 17. septembra 2019 v Hotelu Turist 98 v Jajcu.

Razvoj trajnostnega turizma oz. turizma, ki ima pozitiven vpliv na okolje, lokalne skupnosti in gospodarstvo ter na ohranjanje kulturne dediščine in večjo družbeno enakost, je v globalnem merilu v porastu.

Konferenca želi izpostaviti pomen razvoja trajnostnega turizma kot potenciala za odgovoren družbeni in gospodarski razvoj BiH ter spodbuditi participacijo in povezovanje vseh ključnih deležnikov, vključno z lokalnim prebivalstvom, v oblikovanju trajnostno naravnanega turizma, lokalnih skupnosti ter razvoju novih inovativnih trajnostnih praks in destinacij.

Konferenca bo potekala v bosanskem in angleškem jeziku. Predavali vam bodo strokovnjaki s področja trajnostnega turizma iz BiH in Slovenije, predstavniki državnih in kantonalnih institucij, javnih, vladnih in nevladnih organizacij ter podjetnice, dejavne na področju turizma, ki bodo skozi panele in praktične delavnice predstavili/-e trende in smernice razvoja trajnostnega turizma v BiH, podporna okolja ter dobre prakse.

K udeležbi vabijo načrtovalce in stratege trajnostnega turizma, turistične ponudnike, snovalce turističnih produktov, doživetij in destinacij, predstavnike občin, kantonalnih vlad, razvojne agencije in nenazadnje lokalno prebivalstvu, lokalne skupnosti ter podjetnice in podjetnike. Podrobnosti o dogodku

Prijave zbirajo na spletnem obrazcu do 9. septembra 2019 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba na dogodku brezplačna. Prevoz za udeležence ni organiziran.

Konferenca je organizirana v sklopu projekta Podporno okolje za socialno podjetništvo in turizem za ženske v BiH, ki ga financira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, program Mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Dodatne informacije: mirna.buic@pina.si.