Tri slovenska podjetja tudi s pomočjo SPIRIT na savdski trg

četrtek, 07. marec 2019

Tri uspešna slovenska podjetja s področja dizajna in arhitekture so uspešno združila moči in se skupaj predstavljajo na zahtevnem trgu Savdske Arabije. Konzorcij, ki ga sestavljajo priznana slovenska podjetja Klun Ambienti, Robotina in Hi-Po ter je nastal z namenom uspešnega prodora na savdski trg, se skupaj predstavlja na štirih tamkajšnjih sejmih z željo po sklenitvi partnerstev, ki jim bodo prinesla nove poslovne priložnosti in rast.

Za ta namen je konzorcij prejel sredstva v okviru Javnega razpisa »Spodbujanje partnerstev za učinkovitejši nastop na tujih trgih 2018 - 2019«, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija.

V tem času je skupina uspešno predstavila slovensko industrijo na dveh sejmih v Riyadhu, in sicer FM EXPO in DECOFAIR, marca se predstavljajo še na sejmu The Big 5 Saudi in aprila na sejmu The Hotel Show.

Konzorcij na sejmih predstavlja tudi Slovenijo kot državo z izjemnim turističnim, gospodarskim in razvojno-intelektualnim potencialom.

Predstavniki podjetij so aktivno sodelovali pri promociji drugih slovenskih podjetij ter poskrbeli za dvig prepoznavnosti slovenskega dizajna in arhitekture. Slovenski razstavni prostor je bil odlično obiskan, med drugim ga je obiskal tudi minister princ Sattam Bin Khalid Bin Nasser Bin Abdul Aziz Al Saud.

Omenjena podjetja predstavljajo primer dobre prakse skupnega vstopa na tuje trge. Podjetja se komplementarno dopolnjujejo in izkoriščajo sinergije, ki izhajajo iz njihovega partnerstva in pridobljenih izkušenj in v svoj konzorcij vabijo tudi druga, podobno misleča podjetja.