UfM Business Forum, Kairo, 18. junij 2019

petek, 29. marec 2019

V organizaciji Unije za Sredozemlje bo 18. junija 2019 v Kairu potekal poslovni forum - UfM Business Forum. Letošnji dogodek bo osredotočen na dve trgovinski vprašanji, ki sta izredno pomembni za gospodarsko povezovanje in razvoj sredozemske regije - dostop do trga in elektronsko poslovanje.

Regija Unije za Sredozemlje je ena najbolj ekonomsko razdrobljenih in najmanj integriranih regij na svetu. Izboljšanje dostopa do trga in izkoriščanje novih tržnih priložnosti, kot je elektronsko poslovanje, bi povečalo trgovino znotraj regije ter spodbudilo strukturne spremembe, ki bi prispevale k trajnostni gospodarski rasti v celotni regiji. Namen foruma je opredelitev strategij za odpravo obstoječih omejitev dostopa na trg in razvoj povezav med udeleženci na trgu.

Dodatne informacije:
Business Development and Employment Division
E: ufmbusinessforum2019@ufmsecretariat.org

Unija za Sredozemlje je medvladna organizacija, ki združuje 28 držav članic Evropske unije in 15 držav južnega in vzhodnega Sredozemlja (Albanija, Alžirija, Bosna in Hercegovina, Egipt, Izrael, Jordanija, Libanon, Mavretanija, Črna gora, Monako, Maroko, Palestina, Sirija (zaradi državljanske vojne je njeno članstvo zamrznjeno), Tunizija in Turčija), Libija pa ima status opazovalke. Cilj unije je krepitev političnega in gospodarskega sodelovanja med državami v regiji.