Uporabniki zadovoljni s spletnim portalom izvozno okno

petek, 17. junij 2011

V maju 2011 je JAPTI, v sodelovanju s tržno-raziskovalno hišo GfK Slovenija, izvedel raziskavo zadovoljstva uporabnikov storitev spletnega portala  izvozno okno in drugih storitev oddelka internacionalizacije.
 

Več kot ¾ oziroma 78,5% anketirancev  je v splošnem zadovoljnih,  ali celo zelo zadovoljnih s spletnim portalom Izvozno okno

Med različnimi vrstami informacij, ki so objavljene na portalu, so najbolj iskane informacije o poslovnih priložnostih,  podatki o državah, informacije s področja mednarodnega poslovanja in informacije o sejmih.

Poleg obstoječih informacij, bi bili za anketirana podjetja zanimivi še podrobnejši podatki o podjetjih, želeli bi več poslovnih priložnosti, informacij o carinskih postopkih in drugo.

Velik delež anketiranih je naročenih na informacije  E-info portala Izvozno okno in prejema aktualne informacije preko elektronske pošte.
 

Tudi  z ostalimi storitvami oddelka internacionalizacije so anketiranci zadovoljni, pri čemer je zadovoljstvo največje pri storitvah predstavništev slovenskega gospodarstva v tujini  in  organizaciji skupinskih sejemskih nastopov.

Hvala vsem, ki ste v raziskavi sodelovali.
 

Ekipa izvoznega okna
JAPTI, Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije
 

Povzetek raziskave.