Uspešna predstavitev slovenskih podjetij italijanskim agentom

torek, 02. december 2014

Pred kratkim se je v italijanskem Milanu zaključila mednarodna borza agentov in zastopnikov Forum Agenti Milano, ki so se ga udeležili tudi predstavniki 15 slovenskih podjetij. V okviru dvodnevnega dogodka so potekala individualna srečanja med 400 sodelujočimi podjetji in preko 7.000 italijanskimi ter tujimi agenti in zastopniki. 

 

Dogodek, ki je potekal 28. in 29. novembra 2014, je bil namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med tujimi ponudniki izdelkov in storitev, ki iščejo zastopnike in agente za vstop na italijanski trg.

Forum agenti Milano

Srečanja med slovenskimi podjetji in italijanskimi agenti ter zastopniki so potekala v okviru slovenske nacionalne stojnice, kjer so imela podjetja svoj prostor za vnaprej organizirane individualne sestanke ter predstavljanje manjših izdelkov in predstavitvenih materialov. Po prvih ocenah so predstavniki slovenskih podjetij opravili okoli 200 poslovnih pogovorov, od katerih naj bi bilo dve tretjini takih, ki bi lahko predstavljali nadaljnje poslovno sodelovanje v obliki zastopanja in posredništva na italijanskem trgu. Nekatera podjetja so sklenila tudi že konkretne posle. V okviru poslovnega dogodka je na sejmišču potekla tudi predstavitev slovenskega gospodarstva in vseh sodelujočih podjetij.

 

Dogodki, ki potekajo dva do trikrat letno v Italiji, so odlična priložnost za vstop na italijanski trg, ne glede na vrsto izdelka ali storitev, ki ga podjetje ponuja, kar potrjujejo tudi izjave nekaterih udeležencev tokratnega srečanja:

 

Danijel Petek, Bial d. o. o. »Mislim, da je vsak stik, dogodek ali priložnost, ki jo lahko izkoristiš na trgih, ki te zanimajo, zelo dobrodošel za sestavljanje celotne slike pričakovanj in možnosti. Če je tak dogodek tako dobro pripravljen in organiziran kot Forum Agenti, tako s strani organizatorja kot s strani domačih institucij in če k temu dodamo še stroškovni vidik, potem lahko celoto ocenimo kot odlično

 

Vasja Mihelj, Gostol Gopan d. o. o. »Zadovoljni smo z napori, ki jih organizatorji in izvajalci vlagajo v priprave in izvedbo dogodka. Podjetja imajo na tak način možnost, da poceni prodrejo na zanimivo in veliko tržišče Italije. Taki stiki so priložnost za vse udeležence, da svoj proizvod ali storitev približajo posrednikom in preko njih končnim kupcem. Vsa pohvala organizatorjem za organizacijo in sofinanciranje dogodka

 

Slovenska podjetja so se na takšen način dogodkov Forum Agenti doslej udeležila že štirikrat. Potem ko sta bila lani izvedena dogodka v Rimu in Milanu, letos marca pa v Neaplju, organizatorji že napovedujejo dogodke v letu 2015, in sicer: marca in novembra v Neaplju ter maja v Veroni.

Forum agenti Milano 2014

Udeležbo slovenskih podjetij na Forum Agenti Milano so skupaj organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in Gospodarski urad RS v Milanu.