Ustanovljena Reflecta RUS

torek, 11. december 2012

V Tolyattiju, v ruski pokrajini Samara je direktor slovenskega visoko inovativnega podjetja Svetloba mag. Aljoša Huber v četrtek, 6. decembra podpisal pogodbo o soustanovitvi skupnega podjetja (joint venture) Reflecta RUS z ruskim partnerjem.

Slavnostni podpis je potekal v okviru gospodarskega foruma "Tolyatti – mesto prihodnosti".  Alexander Kobenko, minister za gospodarski razvoj, investicije in trgovino v regiji Samara,  je ob tem izjavil: »Tolyatti, vodilno mesto na področju privabljanja tujih investicij, se razvija trikrat hitreje kot vsa regija Samara.«

»Veselimo se, da bo naše novo podjetje Reflecta RUS pomagalo, da  podjetja v Rusiji lahko prihranijo do 80% energije z REFLECTA inteligentnimi sistemi industrijske razsvetljave in se tako pridružijo vrsti družb, ki že ustvarjajo visoke prihranke: Toyota, Hyundai, Kia, Zetor itn.  Poleg tega z našimi ruskimi partnerji načrtujemo vzpostavitev R&R aktivnost in proizvodnje tudi v Rusiji,« je v svojem nagovoru izpostavila Aljoša Huber.

Slavnostni dogodek, na katerem je prišlo do podpisa, je potekal v organizaciji slovensko-ruskega poslovnega kluba ter v sodelovanju z ACS, slovenskim avtomobilskim grozdom, ki podpira povezovanje slovenskih podjetij z ruskimi partnerji. Dušan Bušen, direktor ACS, slovenskega avtomobilskega grozda,  je na srečanju pojasnil: »Ustanovitev mešanega podjetja je konkretni rezultat aktivnosti rusko-slovenskega poslovnega kluba v Tolyatty-ju in podpore rusko slovenskega poslovnega sveta, ki mu na ruski strani predseduje g. Eduard Vajno, podpredsednik AvtoVAZ-a.«

Rusko slovenski poslovni klub v Tolyattyu je bil ustanovljen na pobudo ACS, Slovenskega avtomobilskega grozda in ruskih partnerjev s ciljem razširiti področje sodelovanja iz avtomobilske industrije tudi na druge sektorje gospodarstva in družbe. Dogodka so se udeležili ministri Samarske regije, župan mestne občine Tolyatty, vodstvo mestne uprave, velika industrijska podjetja s področja avtomobilske, gradbene in petrokemične industrije, ter poleg slovenske tudi nemška, japonska, francoska, ameriška, bolgarska, italijanska in beloruska delegacija.

Več informacij: pr@reflectapower.com, tel. 041 268 974