Uvedba novih digitalnih rešitev in izvedba pilotnih projektov za projekt PHArA-ON

ponedeljek, 18. september 2023


Splošni cilj projekta PHArA-ON je uresničiti pametno in aktivno življenje za starajoče se evropsko prebivalstvo z oblikovanjem sklopa integriranih, zelo prilagodljivih in interoperabilnih odprtih platform z naprednimi storitvami, napravami in orodji, vključno z internetom stvari, umetno inteligenco (AI), robotiko, računalništvom v oblaku/obrobju, pametno nosljivo opremo, velikimi podatki in inteligentno analitiko. 
 
Zasebnost podatkov, kibernetska varnost, interoperabilnost in odprtost bodo ključna načela zasnove, ki jih bo treba zasledovati z zahtevami, ki jih bodo oblikovali strokovnjaki PHArA-ON. PHArA-ON bo zgrajen na podlagi zrelih obstoječih najsodobnejših odprtih platform in tehnologij/orodij, ki jih bodo zagotovili partnerji, ki bodo prilagojeni in bodo izvajali tehnologije v oblaku, tehnike umetne inteligence in tradicionalne algoritme za inteligentno analitiko velikih količin podatkov. Pri tem bo upoštevan pristop, osredotočen na uporabnika.
 
Projekt Pharaon, ki ga sofinancira program Evropske unije za raziskave in inovacije Horizon 2020, bo tretjim osebam ponudil finančno podporo prek odprtega razpisa za prispevke k projektu. 
 
Z drugim javnim razpisom (OC2) želi projekt Pharaon dokončati in dopolniti proces razvoja ekosistema Pharaon ter uresničiti vse ključne cilje projekta. 
 

Natančneje je cilj OC2: 

  • razširiti zmogljivosti ekosistema Pharaon z uvedbo novih digitalnih rešitev in tehnologij; 
  • razširiti doseg ekosistema Pharaon prek meja sedanjih pilotnih projektov z izvajanjem novih pilotnih projektov; 
  • dokazati, da interoperabilna orodja Pharaon zagotavljajo okvir, ki je robusten in enostaven za uporabo in bo olajšal razvoj ekosistema Pharaon ter s tem njegovo trajnost.
 
 
Rok za prijavo: 30.09.2023 do 17:00 
 

Podrobnosti o javnem razpisu

 
Dodatne informacije:
 
Pripravila:

mag. Maja Ferlinc
Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje
e-naslov: maja.ferlinc@sbra.be


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini


Rok za prijavo: 30.09.2023 do 17:00