V Avstriji je s koronavirusom okuženih več kot 6.000 oseb

četrtek, 26. marec 2020


V Avstriji je število okuženih s koronavirusom (COVID-19) preseglo 6.000 in narašča. Avstrijska vlada je v tej zvezi sprejela vrsto ukrepov, namenjenih omejevanju širitve COVID-19, med njimi tudi prepoved potniškega prometa iz rizičnih območij (Kitajska, Južna Koreja, Iran, Italija, Švica, Francija, Španija, UK, Nizozemska, Rusija in Ukrajina), ustavitev mednarodnega potniškega železniškega prometa ter omejitev števila mejnih vstopnih točk z okrepljenim nadzorom ter omejitvami vstopa na meji s Slovenijo (tudi na meji z Italijo, Nemčijo in Madžarsko).

Poudarjamo, da letalski, železniški in cestni blagovni promet (Güterverkehr) s temi ukrepi nista prizadeta. Prav tako omejitve vstopa v Avstrijo ne veljajo za delavce dnevne migrante (Pendler-Berufsverkehr) ter za poslovno dejavnost (gewerbe Verkehr), z izjemo potniškega prometa.

V kolikor se nahajate v Avstriji priporočamo, da redno spremljate avstrijske medije, ki zelo ažurno poročajo o novih primerih okužbe in ukrepih. Upoštevajte navodila lokalnih oblasti in ravnajte preventivno za zmanjšanje možnosti okužbe - v skladu s priporočili pristojnih služb.

Aktualne informacije v zvezi s koronavirusom v Avstriji ter okrepljenimi ukrepi na meji so objavljene na spletni strani Veleposlaništva Republike Slovenije na Dunaju.

Pripravil:
mag. Dušan Pšeničnik    
ekonomski svetovalec, vodja gospodarskega oddelka
Veleposlaništvo Republike Slovenije na Dunaju       
E: dusan.psenicnik@gov.si