V Švici podeljena prva licenca za upravljanje kripto-valutnega premoženja

sreda, 17. oktober 2018

Švicarski nadzorni organ za finančni trg (FINMA) je v začetku oktobra podelil prvo licenco za upravljanje kripto-valutnega premoženja. Prejemnik licence je podjetje Crypto Fund, hčerinsko podjetje, ki ga je leta 2017 v kantonu Zug ustanovila družba Crypto Finance AG.

Nova licenca bo podjetju Crypto Fund omogočila, da bo lahko zakonito ponujalo širok spekter naložbenih produktov, ki spremljajo Bitcoin (BTC) in druga kripto sredstva, vključno z domačimi skladi. Licenca podjetju tudi omogoča, da opravlja investicijsko svetovalne storitve za institucionalne odjemalce.

V Švici je velika konkurenca kripto skladov, ki si prizadevajo za pridobitev licenc za upravljanje kompletnih bančnih storitev za operaterje kripto valut v državi. Pred kratkim je eno od švicarskih "blockchain start-up" podjetij pridobilo dovoljenje za delovanje na lokalnem finančnem trgu v okviru Združenja standardov finančnih storitev (VQF), ki ga je odobrila FINMA, za nadzorovanje skladnosti proti pranju denarja (AML). Podjetje je tudi zaprosilo za bančno licenco, ki bi mu omogočila ponujanje naložb v vrednostne papirje.
 
Švicarski kanton Zug je v kripto industriji znan kot dolina kripto-valut (Crypto Valley), zaradi visoke koncentracije projektov, povezanih z "blockchain" tehnologijo in kripto valutami. To poletje so lokalna podjetja iz Crypro Valley sodelovala z oblastmi kantona Zug, da bi preizkusila volilni sistem, ki temelji na "blockchain tehnologiji." 

Vir: The Cointelegraph

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT