VABILO: Izhodna gospodarska delegacija v Francijo - FUTURALLIA 2017, 29. - 31. marec 2017

petek, 23. december 2016
Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo med 29. in 31. marcem 2017 organizirata izhodno gospodarsko delegacijo v Francijo (Poiters-Futuroscope), v okviru katere se bodo podjetja udeležila mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2017.
 
Za vsa sodelujoča podjetja bo organiziranih do 16 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B).
 
Organizatorji v Franciji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo okoli 500 podjetij, največ iz Francije, udeležbo pa so potrdile tudi gospodarske delegacije iz več kot 20 držav. V sklopu dogodka bodo organizirana tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.
 
Glede na to, da je število udeležencev v delegaciji omejeno, vas prosimo, da svoj interes za udeležbo potrdite čim prej preko elektronske prijavnice, oziroma najkasneje do srede 25. januarja 2017.
 
Kozitacije ni. 
 
 
Dodatne informacije:
Tina Lukan, tel. 01/530-98-26, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si


Elektronska prijavnica

 
 
                                                                        ******************************
 
Mednarodni poslovni forum FUTURALLIA 2107 je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge oziroma iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji.
 
Vsako prijavljeno podjetje bo preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo do 20 podjetij, s katerimi bi želelo imeti individualne sestanke. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik B2B razgovorov s podjetji, ki so jih določili sami, kot tudi s tistimi, ki so jih za srečanje izbrala tuja podjetja.
 
Organizatorji v Franciji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo okoli 500 podjetij, največ iz Francije, udeležbo pa so potrdile tudi gospodarske delegacije iz več kot 20 držav. V sklopu dogodka bodo organizirana tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.
 
Stroške organizacije in udeležbe (za enega udeleženca na podjetje) ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške prevoza in hotelsko namestitev nosijo udeleženci sami. SPIRIT Slovenija bo prijavljenim podjetjem, ki bodo želela, nudila pomoč pri organizaciji prevoza in hotelski namestitvi. Podjetje, ki sodeluje v delegaciji ne more zahtevati sofinanciranja udeležbe preko ostalih razpisov, ki jih izvaja SPIRIT Slovenija.
 
Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo da izkoristijo to priložnost in se v kratkem času srečajo z več potencialnimi poslovnimi partnerji.
 
 
                                                                   ******************************
 
Francija meri 551.500 kvadratnih kilometrov (brez čezmorskih ozemelj in departmajev) in ima 66 milijonov prebivalcev, od katerih je 93 % Francozov, ostali so Nemci, Bretonci, Italijani, Katalonci, Flamci, Baski in Afričani. Za francosko delovno silo velja, da je najbolj izobražena in kvalificirana v Evropi.
 
Blagovna menjava med Slovenijo in Francijo je v letu 2015 znašala 2.026 mio EUR in se je v primerjavi z letom 2014 povečala 1,1 %. Slovenija je v letu 2015 v Francijo izvozila zlasti vozila ter njihove dele, električne stroje in opremo ter njihove dele, mehanske naprave, farmacevtske proizvode, aluminij in aluminijaste izdelke.