Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji ob obisku Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije, na Japonskem (marec 2013)

sreda, 30. januar 2013

Obveščamo vas, da bo g. Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, predvidoma v tednu od 4. do 8. marca 2013 na obisku na Japonskem.
 

Ministrstvo za zunanje zadeve, Javna agencija SPIRIT Slovenija in Gospodarska zbornica Slovenije organizirajo obisk ciljno usmerjene spremljajoče gospodarske delegacije. V okviru obiska na Japonskem bosta v Tokiu in Osaki organizirani poslovni konferenci z dvostranskimi (B2B) srečanji z japonskimi podjetji. Za kraj tretjega poslovnega dogodka se z organizatorji še dogovarjamo. V skladu z Vašimi interesi bo po možnosti organiziran tudi poseben program oz. vzporedni sektorski pogovori.

 

Namen gospodarske delegacije je nadgraditev poslovnih povezav med podjetji na področjih, ki izkazujejo največji potencial: informacijsko-komunikacijske tehnologije, logistika, gradbeništvo (montažno-stanovanjski objekti), lesno predelovalna industrija, avtomobilska industrija, energetika in zelene tehnologije.

 

V kolikor ocenjujete, da lahko Vaša udeležba oz. predstavnikov Vašega podjetja v spremljajoči gospodarski delegaciji pripomore k razvoju poslovnega sodelovanja tako z obstoječimi kot tudi morebitnimi novimi partnerji, Vas vljudno prosimo, da izpolnite elektronsko prijavnico in jo pravilno izpolnjeno posredujete najkasneje do torka, 5. februarja 2013.

 

Hkrati Vas prosimo, da v prijavi navedete svoj konkreten interes za srečanje z določenim(i) japonskim(i) podjetjem/podjetji ali predstavniki ožje opredeljenega sektorja, s čimer boste prispevali k uspešni izvedbi obiska ter nam omogočili, da učinkovito pripravimo poslovne dogodke in identificiramo Vaše potencialne partnerje.

 

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na Direktorat za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, Kontaktni osebi: Rok Tomšič, Tel: (01) 478 2288, e-mail: rok.tomsic@gov.si ali Matjaž Koprol, Tel: (01) 478 6769, e-mail: matjaz.koprol@gov.si.