Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji, ob obisku predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Črni gori, 5. in 6. september 2011

torek, 21. junij 2011


Obveščamo vas, da bo predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk 5. in 6. septembra 2011 obiskal Črno goro s spremljajočo gospodarsko delegacijo.V okviru obiska bo organizirana poslovna konferenca ter dvostranska srečanja s črnogorskimi podjetji, v skladu s predhodno izraženim interesom pa tudi poseben program oz. sektorski pogovori.
 

Področja, na katerih se kažejo posebne priložnosti za slovenska podjetja na črnogorskem trgu so med drugimi energetika, turizem, infrastruktura, informacijska tehnologija, okoljske in zelene tehnologije, upravljanje z odpadki in komunalnimi vodami, finančni sektor, prehrambena industrija.
 

Za udeležence celotne delegacije je predvideno posebno letalo iz Slovenije v Črno goro in nazaj. Predvideni odhod je 5. septembra, prihod v Ljubljano 6. septembra. O nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska boste sproti obveščeni.
 

Prosimo vas, da v primeru interesa za udeležbo v gospodarski delegaciji čim prej natančno izpolnite Elektronsko prijavo (prijava je zaključena ob sporočilu: »Vaša prijava je bila uspešno oddana« – prosimo, da ste pozorni na to).
 

Glede na prihajajoče poletne počitnice prosimo, da svojo prijavo oddate čim prej, po možnosti do konca junija. S tem nam boste omogočili, da učinkovito pripravimo dogodke in identificiramo vaše ustrezne partnerje na črnogorskem trgu.
 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Direktorat za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, na mag. Romana Weixlerja (tel. 01/478 2375) ali mag. Ksenijo Škrilec (tel. 01/478 2047).