Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji ob obisku predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Ukrajini, 11. in 12. oktober 2011

torek, 12. julij 2011

Obveščamo vas, da bo predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk 11. in 12. oktobra 2011 obiskal Ukrajino s spremljajočo gospodarsko delegacijo, s katero bo poleg Kijeva obiskal tudi Harkov.
 

V okviru obiska bo na obeh lokacijah organizirana poslovna konferenca ter dvostranska srečanja z ukrajinskimi podjetji, v skladu s predhodno izraženim interesom pa tudi poseben program oz. sektorski pogovori.
 

Področja, na katerih se kažejo posebne priložnosti za slovenska podjetja na ukrajinskem trgu so med drugimi energetika, okoljske in zelene tehnologije, upravljanje z odpadki in komunalnimi vodami, avtomobilska industrija, turizem, laboratorijska in medicinska oprema, informacijska tehnologija, finančni sektor, prehrambena industrija ter gradbeništvo (predvsem gradbeni materiali in notranja oprema).
 

Za udeležence celotne delegacije je predvideno posebno letalo iz Slovenije v Kijev, Harkov in nazaj. Predvideni odhod je 11. oktobra zjutraj, prihod v Ljubljano 12. oktobra zvečer. O nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska boste sproti obveščeni.
 

Prosimo vas, da v primeru interesa za udeležbo v gospodarski delegaciji čim prej natančno izpolnite elektronsko prijavo (prijava je zaključena ob sporočilu: »Vaša prijava je bila uspešno oddana«).
 

Prosimo, da svojo prijavo oddate čim prej, po možnosti do konca julija 2011, s čimer nam boste omogočili, da učinkovito pripravimo dogodke in identificiramo vaše partnerje na ukrajinskem trgu.
 

Obveščamo vas, da bo pripravljalni seminar na temo poslovanja z Ukrajino, potekal na Gospodarski zbornici Slovenije (Dimičeva 13, Ljubljana) dne 9. septembra 2011 s pričetkom ob 10.00 uri
 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Direktorat za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, na Julijo Gregorn (tel. 01/478 6665) ali mag. Ksenijo Škrilec (tel. 01/478 2047).