Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Francijo, Lyon, 4. do 7. junij 2014

torek, 18. marec 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija od 4. do 7. junija 2014 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Francijo, v okviru katere se bodo podjetja v Lyonu v centru EUREXPO, udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA RHONE - ALPES 2014.

Za podjetja bo v okviru tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA RHONE - ALPES 2014 organiziranih do 16 vnaprej načrtovanih individualnih sestankov (B2B). Vsako prijavljeno podjetje bo preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo do 20 podjetij s katerimi bi želelo imeti individualni sestanek. Pred začetkom dogodka bodo vsi udeleženci prejeli natančen urnik B2B razgovorov s podjetji, ki so jih določili sama, kot tudi s tistimi, ki so jih za srečanje izbrala tuja podjetja.
 

Vsi udeleženci bodo prejeli tiskan katalog vseh udeleženih podjetij z vsemi kontaktnimi podatki. Organizatorji v Franciji pričakujejo, da se bo dogodka udeležilo okoli 700 podjetij, največ iz Francije, udeležbo pa so potrdile tudi gospodarske delegacije iz več kot 30 držav. V sklopu dogodka bodo organizirana tudi srečanja, ki bodo namenjena neformalnemu mreženju med podjetji.
 

Dogodek FUTURALLIA RHONE - ALPES 2014 je tridnevni mednarodni poslovni forum in je namenjen poslovnemu mreženju malih in srednjih podjetij iz vseh sektorjev, ki načrtujejo širitev na nove trge ali iščejo nove poslovne partnerje predvsem v Franciji.
 

Okvirni program

 

Stroške organizacije in udeležbe (za enega udeleženca na podjetje), organizacijo bilateralnih razgovorov in lokalne prevoze v Franciji krije SPIRIT Slovenija. Stroške letalskega prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami. Informativni stroški letalskega prevoza iz Ljubljane do Lyona in nazaj v ekonomskem razredu s taksami znašajo 300 EUR. Cena hotelske namestitve v hotelu Quality Suites Lyon Confluence za udeležence delegacije znaša 113,65 EUR na noč.
 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo , da se udeležite delegacije v Francijo in izkoristite priložnost, da v kratkem času pridobite zadovoljivo število kvalitetnih poslovnih razgovorov in kontaktov. Prosimo vas, da svoj interes za udeležbo potrdite z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 15. aprila 2014. Število mest je omejeno. Morebitne odpovedi udeležbe so možne do 14.4.2014.

 

Dodatna informacija: 8.april 2014

Zaradi omejenega števila mest in velikega interesa podjetjij smo prijave predčasno zaključili. Morebitna zainteresirana podjetja vabimo, da nas kontaktirajo.


 

Dodatne informacije:

Tina Lukan, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309-826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si.

 

                                                                                                   ***************
 

Francija meri 551.500 kvadratnih kilometrov (brez čezmorskih ozemelj in departmajev) in ima 66 milijonov prebivalcev, od katerih je 93 % Francozov, ostali so Nemci, Bretonci, Italijani, Katalonci, Flamci, Baski in Afričani. Za francosko delovno silo velja, da je najbolj izobražena in kvalificirana v Evropi.

Blagovna menjava med Slovenijo in Francijo je v letu 2013 znašala 2.117 mio EUR in se je v primerjavi z letom 2012 povečala za 0,5%. Slovenija je v letu 2013 v Francijo izvozila zlasti vozila ter njihove dele, mehanske naprave, električne stroje in opremo ter njihove dele, farmacevtske proizvode, aluminij in aluminijaste izdelke.