Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Rusijo: Dan slovenskih dobaviteljev v podjetju AvtoVAZ

ponedeljek, 31. marec 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Avtomobilskim grozdom Slovenije (ACS) organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju AvtoVAZ, ki je sestavni del skupine Renault-Nissan. Dogodek bo potekal 24. in 25. aprila 2014 v ruskem Toljatiju, v Samarski regiji in predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto in FIAT Group lani in letos.
 
Podjetje AvtoVAZ je največji proizvajalec vozil v Rusiji in vzhodni Evropi in največje podjetje v Samarski regiji Ruske federacije. Zaposluje 66.000 zaposlenih, od 1.1.2014 ga vodi Bo Andersson. Podjetje proizvaja na dveh proizvodnih lokacijah v Toljatiju in Izhevsku, ima sodobni razvojno-raziskovalni center. Doslej so proizvedli več kot 27 milijonov avtomobilov, njihov tržni delež predstavlja  20 % ruskega trga osebnih vozil, trenutno proizvajajo pet družin osebnih avtomobilov blagovne znamke LADA (Granta, Largus, Kalina, Priora in Lada 4x4). Vsako minuto montažne linije zapusti eno vozilo. V podjetju je sedem glavnih delov proizvodnje na šestih hektarjih in štiri milijone m2 proizvodnih in skladiščnih površin: livarna, presernica, pogoni, šasija in glavna montaža, plastični deli, testna proizvodnja in vzdrževanje. Podjetje ima potrjen razvojni program do leta 2020 in je enakopraven del zveze Renault-Nissan. Avtovaz že postaja podjetje, kjer se bo proizvajalo 1,5 milijonov osebnih vozil blagovnih znamk LADA, Renault in Nissan. Prav tako načrtujejo proizvodnjo devetih novih modelov vozil LADA na skupnih platformah ter 40 % tržni delež vozil LADA, Renault in Nissan na ruskem trgu.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo , da se udeležite delegacije v Rusijo ter, da svoj interes za udeležbo potrdite z izpolnjeno elektronsko prijavnico, najkasneje do 4. aprila 2014. Število mest je omejeno.

Kotizacije ni.

Dodatne informacije:
Tina Lukan, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5309-826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si