Vabilo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Sultanat Oman, Muscat, 18.2.2012

petek, 13. januar 2012
Obveščamo vas, da smo na JAPTI s strani partnerske institucije Gospodarske zbornice Oman prejeli potrditev novega termina za izvedbo izhodne gospodarske delegacije v glavno mesto Omana Muscat, to je dne 18. februarja 2012.

Okvirni program obiska:
 
 
17.2.2012
 
 
Odhod delegacije iz Ljubljane v Muscat ob 14.30 uri
 
18.2.2012
 
 
Poslovna konferenca
Individualni razgovori
 
 
19.2.2012
 
 
Obiski omanskih podjetij
 
20.2.2012
 
 
Odhod letala iz Omana ob 3.00 preko Istanbula v Ljubljano
Prihod ob 13.30 uri
 
 

Z udeležbo v gospodarski delegaciji želi JAPTI spodbuditi slovenska podjetja k novim oblikam medsebojnega povezovanja in sodelovanja s podjetji iz Sultanata Oman, pridobiti nove konkretne informacije o trgu, nove poslovne stike oz. partnerje, kar bo pomagalo podjetjem pri nadaljnjem načrtovanju in operativnem pristopu ter širitvi poslovanja na omanski trg.
 
V okviru obiska poslovne delegacije v Omanu (Muscatu) bo organizirana poslovna konferenca in individualna srečanja med slovenskimi in omanskimi podjetji, v skladu s predhodno izraženim interesom slovenskih podjetij. Gospodarska delegacija je namenjena slovenskim podjetjem iz vseh gospodarskih panog in bo organizirana v primeru zadostnega števila zainteresiranih podjetij!
 
Vabimo vas, da se delegacije udeležite in izkoristite priložnost za srečanje z novimi potencialnimi partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih poslovnih stikov.
Kotizacije ni!
 
Prosimo, da svoj interes za udeležbo v delegaciji potrdite z izpolnjeno prijavnico in poslovnim profilom podjetja (»Company Profile« v angleškem jeziku) ter ga posredujete najkasneje do 31. januarja 2012 na elektronski naslov tanja.drobnic@japti.si.
 
Stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo podjetja sama.
Podroben program obiska je še v pripravi, zato vas bomo o nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska sproti obveščali.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na go. Tanjo Drobnič, JAPTI, tel. 01 5891 894.
 
*****
 
PRILOŽNOSTI ZA SODELOVANJE Z OMANOM
Gospodarsko sodelovanje in blagovna menjava med Republiko Slovenijo in Sultanatom Oman je skromna. Obseg blagovne menjave je v letu 2010 znašal 2,5 mio. EUR, kar je za 23,7 % več kot v letu 2009. Izvoz v letu 2010 je znašal 1,8 mio. EUR, kar je 2,4 % več kot v letu 2009.
Slovenija je v letu 2010 v Oman izvozila merilnike porabe ali proizvodnje plinov, tekočin ali električne energije, vključno z merilniki za njihovo umerjanje (68 %); druga barvila (4 %); sledi osciloskopi, spektralni analizatorji in drugi instrumenti in aparati za merjenje ali kontrolo električnih veličin; nove zunanje pnevmatične gume (plašči); pipe, ventili in podobne naprave za cevovode, kotle, rezervoarje, velike posode in podobno, vključno z redukcijskimi ventili in termostatsko krmiljenimi ventili; živalske ali rastlinske masti in olja in njihove frakcije, kemično modificirani; naravni ali umetni abrazivni materiali v prahu ali zrnu, na podlagi iz tekstila, papirja ali drugih materialih, vključno tudi razrezane v določene oblike, prešite ali kako drugače sestavljene; premazna sredstva (barve in laki) na osnovi sintetičnih polimerov ali kemično modificiranih naravnih polimerov, dispergiranih ali raztopljenih v nevodnem mediju, raztopine; drugi izdelki iz vulkaniziranega kavčuka (gume), razen iz trde gume; zračne ali vakuumske črpalke, zračni ali plinski kompresorji in ventilatorji, ventilacijske ali recirkulacijske nape z vgrajenim ventilatorjem, vključno s tistimi, ki imajo filtre.
Posebne priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja v Omanu, ki bi jih bilo mogoče izkoristiti, se kažejo na naslednjih področjih: kmetijstvo in ribolov (naložbe v razvoj novih tehnologij in rezervnih delov na področju namakalnih sistemov, proizvodnje gnojil in pridelave zelenjave, proizvodnje rjavega sladkorja in meda); turizem (naložbe v enega od najbolj rastočih panog v državi, v letu 2010 je ta panoga namreč dosegela 28,3 % rast); petrokemična industrija; proizvodnja avtomobilskih pnevmatik; izobraževanje in zdravstveni sistem; sistemi razsoljevanja; razširitev in obnova letališč in pristanišč; gradbeništvo (izgradnja cestne infrastrukture).