Vabilo na okroglo mizo: Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom, Ljubljana 27. november 2014

ponedeljek, 17. november 2014

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z častnim konzulatom Slovenije v Azerbajdžanu in Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana organizira okroglo mizo, na kateri bomo predstavili pomen podporne mreže za slovenska podjetja v Azerbajdžanu. Dogodek bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani. Udeležba na okrogli mizi je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.


V času priprav in izvedbe gospodarskih delegacij ter poslovnih srečanj z azerbajdžanskimi podjetji v Bakuju januarja in oktobra 2013 so slovenska podjetja s področja gradbeništva, projektiranja, energetike, navtike, promocije in turizma prepoznala pomen povezanega vstopanja na perspektivni trg Azerbajdžana. Tako je skupina slovenskih podjetij na področju projektiranja (SBA - Slovene Business Alliance) začela oblikovati skupino ter razvijati internetno stran za večjo prepoznavnost podjetij v skupini. Skupini so se pridružila še podjetja iz energetike, gradbeništva, navtike in turizma ter družbene odgovornosti zaradi kompatibilnosti pri celoviti izvedbi bodočih poslov doma in v Azerbajdžanu. V povezani skupini je trenutno več kot 40 podjetij in je odprtega tipa, zato se podjetja vanjo lahko vključijo kadarkoli, vendar ob predpostavki, da je to skladno z njihovim poslovnim interesom ter možnostmi vstopanja v prihodnje poslovne konzorcije za izvedbo večjih poslov tako v Azerbajdžanu kot tudi v Sloveniji.
 
Slovenska podjetja se zavedajo, da se do poslov v Azerbajdžanu ne da priti na daljavo, zato je treba imeti svoje predstavništvo v Azerbajdžanu. Zato je eden od pomembnejših ciljev povezanih podjetij v skupini ustanovitev pravnega subjekta (podjetja) v Bakuju, ki bo lahko v prihodnje imel funkcijo slovenskega poslovnega kluba in bo podjetjem omogočal izvedbo sestankov in srečanj z azerbajdžanskimi podjetji.
 
Zato bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani organizirana okrogla miza z naslovom "Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom" z individualnimi B2B pogovori.
 

 

Program okrogle mize:

13.00 - 14.30

Okrogla miza: "Kako povečati poslovanje z Azerbajdžanom" na Generalnem sekretariatu Vlade RS, velika okrogla dvorana, Gregorčičeva 27, Ljubljana, www.gsv.gov.si/en/
MC: ga. Tanja Drobnič, SPIRIT Slovenija
Otvoritveni pozdrav: Tanja Drobnič, za SPIRIT Slovenija
Nagovor: g. Mitja Bervar, predsednik DS
Nagovor: dr. Milan Jazbec, veleposlanik v Ankari, pristojen tudi za Azerbajdžan
Nagovor: g. Elnur Allahverdiyev, ČK RS v AZ
Nagovor: g. Ivan Bašin, predsednik društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana
Promocijski video AzPromo
Predstavitev programa dela ČK RS v AZ: g. Elnur Allahverdiyev, ČK RS v AZ
Predstavitev postopka ustanavljanja podjetja in poslovnega kluba v Azerbajdžanu: g. Anar Karimov, Ekvita

14.30 - 16.00

Individualni razgovori po urniku: ČK RS v AZ g. Elnurja Allahverdijeva, G. Natig Madatov, AzPromo, partner pri Ekvita g. Anar Karimov, ga. Urška Cehner, svetovalka ČK RS v AZ

 

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na okrogli mizi, da svoj interes za udeležbo na okrogli mizi potrdite z elektronsko prijavnico najkasneje do 26. novembra 2014.
 
Več informacij:  ga. Tanja Drobnič, tel: 01 5891 894, email: tanja.drobnic@spiritslovenia.si.
 
Udeležba na okrogli mizi je brezplačna.
 
Ob izkazanem interesu slovenskih podjetij bo javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala tudi izhodno gospodarsko delegacijo ter skupaj z azerbajdžansko agencijo AZPROMO tudi poslovna srečanja med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji februarja/marca 2015 ob uradni otvoritvi slovensko - azerbajdžanskega poslovnega kluba pod pokroviteljstvom častnega konzula Republike Slovenije v Republiki Azerbajdžan g. Elnurja Allahverdiyeva.