Vabilo na okroglo mizo: Povezana skupina podjetij za Azerbajdžan - Slovene Business Alliance for Azerbaijan

ponedeljek, 20. maj 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana ter Veleposlaništvom Republike Azerbajdžan organizira okroglo mizo, na kateri se bo predstavila povezana skupina slovenskih podjetij za Azerbajdžan.

Dogodek bo v torek, 21. maja 2013, ob 13. uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

V času priprav in izvedbe gospodarske delegacije ter poslovnih srečanj z azerbajdžanskimi podjetji v Bakuju januarja letos so slovenska podjetja s področja gradbeništva, projektiranja, energetike, navtike, promocije in turizma prepoznala pomen povezanega vstopanja na perspektivni trg Azerbajdžana. Tako je skupina slovenskih podjetij (SBA - Slovene Business Alliance) na področju projektiranja začela oblikovati skupino ter razvijati internetno stran za večjo prepoznavnost podjetij v povezani skupini. Skupini so se pridružila še podjetja iz energetike, gradbeništva, navtike in turizma ter družbene odgovornosti zaradi kompatibilnosti pri celoviti izvedbi bodočih poslov doma in v Azerbajdžanu.

V povezani skupini je trenutno že 20 podjetij in je odprtega tipa, zato se podjetja vanjo lahko vključijo kadarkoli, vendar ob predpostavki, da je to skladno z njihovim poslovnim interesom ter možnostmi vstopanja v prihodnje poslovne konzorcije za izvedbo večjih poslov tako v Azerbajdžanu kot tudi v Sloveniji.

Slovenska podjetja se zavedajo, da se do poslov v Azerbajdžanu ne da priti na daljavo, zato je treba imeti svoje predstavništvo v Azerbajdžanu. Zato je eden od pomembnejših ciljev povezanih podjetij v skupini je ustanovitev pravnega subjekta (podjetja) v Bakuju z lokacijo v starem delu mesta Baku, ki bo lahko v prihodnje imel funkcijo slovenskega poslovnega kluba in bo podjetjem omogočal izvedbo sestankov in srečanj z azerbajdžanskimi podjetji.

Ob izkazanem interesu slovenskih podjetij bo javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala tudi izhodno gospodarsko delegacijo ter skupaj z azerbajdžansko agencijo AZPROMO tudi poslovna srečanja med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji ob gradbenem sejmu Baku Build 2013, ki se bo odvijal v času od 23. do 26. oktobra 2013.

Okvirni program okrogle mize.

SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na okrogli mizi, da svoj interes za udeležbo potrdijo preko elektronske prijavnice najkasneje do 17. maja 2013. Udeležba na okrogli mizi je brezplačna.

Dodatne informacije so na voljo pri ga. Tanja Drobnič, tel: 01 5891 894, email: tanja.drobnic@japti.si.


Kratek posnetek dogodka:

Posnetki celotnega dogodka:


Uvodni nagovor

Jerneja Lampret

Uvodni nagovor

Dušan Olaj


Uvodni nagovor

Azar Khuduyev

Predstavitev podpornih aktivnosti agencije SPIRIT Slovenija za prodor na trg Azerbajdžana v letu 2013 ter povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Tanja Drobnič


Predstavitev podjetij s področja projektiranja in internetne strani povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Alan Sodnik

Predstavitev gradbeništva v okviru povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Štefan Pavlinjek

Predstavitev energetike v okviru povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Matej Draksler

Predstavitev promocije in turizma v okviru povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Saša Vutković

Predstavitev navtike v okviru povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Tomaž Zore

Predstavitev družbene odgovornosti v okviru povezane skupine podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Vesna Črnivec

Podpis memoranduma o povezovanju podjetij SBA - Slovene Business Alliance

Tanja Drobnič