Vabilo za predstavitev sodobnega slovenskega notranjega pohištva na 3daysofdesign, 14.-16. maj 2020, Kopenhagen, Danska

petek, 20. december 2019

Dopolnitev objave, 11.3.2020

Predstavitev sodobnega slovenskega notranjega pohištva na 3daysofdesign (Kopenhagen, Danska) - PRESTAVLJENA na 3. - 5. 9. 2020Organizatorji 3daysofdesign so sporočili, da je dogodek, v okviru katerega smo načrtovali tudi samostojno razstavo slovenskega oblikovanja, zaradi ukrepov v zvezi s korona virusom (COVID-19) prestavljen s 14. - 16. maja 2020 na 3.-5. september 2020. Odločitev organizatorji utemeljujejo s priporočili danske vlade, da je treba dogodke z velikim številom udeležencev prestaviti, hkrati pa poudarjajo, da je dogodek povezan tudi s prihodom velikega števila tujcev v državo. 
 

 


Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju Veleposlaništvom Republike Slovenije v Kopenhagnu in Centrom za kreativnost (CzK), ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) vabi podjetja k udeležbi na dogodku 3daysofdesign, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov s področja oblikovanja na Danskem.
 
Dogodek, ki v obliki razstave poteka na različnih lokacijah v Kopenhagnu, odlikuje visoka estetska dovršenost, ekskluzivnost in visoka kvaliteta izdelkov. Ključni temi 3daysofdesign 2020 bosta krožno gospodarstvo in trajnostni razvoj. Slovenija se bo po uspešni predstavitvi leta 2019, v letu 2020 na dogodku predstavila drugič. Dogodek je prodajno usmerjen, podjetja, ki se predstavljajo s svojimi izdelki na 3daysofdesign, lahko tudi aktivno sodelujejo v okviru spremljajočih dogodkov, kjer imajo možnost spoznati potencialne nove naročnike in zagotoviti večjo prepoznavnost svojih izdelkov.
 
Slovenska razstava bo v okviru dogodka 3daysofdesign predvidoma v prostorih galerije Sunday-S Gallery, ki bo v ta namen preurejena za predstavitev slovenskega oblikovanja in izdelkov. Nahaja se v pritličju iste zgradbe kot Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, na Amaliegade 6, v samem središču mesta nedaleč stran od znamenite palače Amalienborg, v kateri živi danska kraljeva družina, ter pristaniške ulice Nyhavn.
 

Izbor

Slovenska podjetja za sodelovanje bodo najprej izbrana s strani slovenskih organizatorjev (SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu in CzK). Pri izboru bodo imeli prednost:
  • Pohištvo, svetila in ostali izdelki za dom
  • Izdelki zasnovani z misijo na serijsko proizvodnjo (izdelki so lahko oblikovani na industrijski ali obrtniški način, vendar ne unikati)
  • Kvalitetni, ekskluzivni in visoko estetsko dovršeni izdelki
  • Izdelki proizvedeni v Sloveniji
Končni izbor podjetij bo izbran s strani danskih organizatorjev dogodka 3daysofdesign. Ključno vodilo pri izboru bodo imeli kriteriji trajnih rešitev in krožnega gospodarstva.
 
Izdelki so lahko šele v konceptni fazi. Ni nujno, da so novi, vendar morajo biti narejeni oziroma zasnovani po letu 2010. Pri tem je ključno, da bodo prototipi izdelkov (v merilu 1:1) do konca marca 2020 na voljo v takšni obliki, da jih je mogoče razstaviti.
 

Prijava

Posamezen prijavitelj lahko posreduje največ tri predloge. Prijavo lahko oddate preko elektronske prijavnice, s kratkim opisom izdelka v angleškem jeziku ter prilogo najmanj treh fotografij, ki razlagajo izdelek oziroma njegov koncept. Rok za prijavo je 15. januar 2020.
 

Kotizacija

Višina kotizacije za sodelovanje na dogodku znaša 7.500 DKK (cca 1.000 EUR), ki je prijavnina danskemu organizatorju. Prijava za udeležbo na razstavi 3daysofdesign se smatra za dokončno šele ob plačilu računa za kotizacijo s strani podjetja. Plačilo je potrebno poravnati po zaključenem izboru, neposredno danskemu organizatorju v zakonsko določenem roku.
 
Stroške lastnega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami.

Mala in srednje velika slovenska podjetja (MSP) lahko preko Slovenskega podjetniškega sklada s pomočjo »Vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino« pridobijo subvencijo v višini največ 60% upravičenih stroškov. Več natančnejših informacij o javnem pozivu najdete na tej spletni povezavi.
 
SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu in CzK krijejo stroške najema prostora, prijavnino veleposlaništva oziroma Slovenije za sodelovanje na dogodku, delo kuratorja, prevoz izdelkov, postavitev in pospravljanje razstave, organizacijo spremljajočih dogodkov in obisk mednarodnih novinarjev.
 
Elektronska prijavnica
Več o dogodku
Več o sodelujočih podjetjih
Dodatne informacije:
Tjaša Fras, SPIRIT Slovenija, tel. 01 5891 872, e-mail: tjasa.fras@spiritslovenia.si
Zala Košnik, Center za kreativnost, tel. 031 889 509, e-mail: zala.kosnik@mao.si
Veleposlaništvo RS v Kopenhagnu, tel. 01 478 6569 ali +45 33 73 01 20, e-mail: sloembassy.copenhagen@gov.si