Vabilo za udeležbo v gospodarski delegaciji 'Zeleno in krožno gospodarstvo' na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, 1. - 5. oktober 2021

petek, 23. julij 2021
 

Obvestilo: Podaljšan rok prijave

13. avgust 2021

Rok za prijavo je podaljšan do ponedeljka, 30. avgusta 2021.
 

Elektronski obrazec za prijavoSPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabita slovenska podjetja k udeležbi v gospodarsko delegacijo 'Zeleno in krožno gospodarstvo'. 
 
Delegacija je namenjena zlasti podjetjem s sledečih področij: krožno in zeleno gospodarstvo, obnovljivi viri energije, uporaba odpadkov kot vira sekundarnih surovin oziroma vsem podjetjem, ki se ukvarjajo z aktivnostmi, ki znižujejo ogljični odtis. Udeležba v gospodarski delegaciji bo slovenskim podjetjem omogočila spoznavanje lokalnega in mednarodnega okolja, predstavitev na slovenskem paviljonu, oglede paviljonov drugih držav ter je ena od priložnosti za prodor inovativnih izdelkov in storitev slovenskih podjetij na svetovne trge.   
 
Okvirni program gospodarske delegacije 'Zeleno in krožno gospodarstvo':
Petek, 01.10.2021
1. DAN
  • Odhod iz Slovenije, prihod v Dubaj, napotitev v hotel, prijava
Sobota, 02.10.2021 -
2. DAN
Okvirno trajanje programa od 10. do 16. ure
  • Odhod na Expo2020 v Dubaju, uraden sprejem in voden ogled po slovenskem paviljonu
  • Poslovni forum 'Krožno in zeleno gospodarstvo – dosežki sedanjosti in izzivi prihodnosti', ki se bo zaključil z okroglo mizo in ga organiziramo v sodelovanju s SRIP Krožno
  • Mreženje na slovenskem paviljonu z mednarodno udeležbo med slovenskimi udeleženci delegacije in obiskovalci foruma
Nedelja, 03.10.2021 - 
3. DAN
Okvirno trajanje programa od 10. do 16. ure
  • Vodeni ogledi po izbranih paviljonih drugih držav in poslovna mreženja
  • Individualni ogledi tujih paviljonov
Ponedeljek, 04.10.2021 - 
4. DAN
Okvirno trajanje programa od 10. do 13. ure
  • Obisk Dubai Sustainable City in ogled trajnostnih praks
  • Popoldan možnost ogleda filma Divja Slovenija v Terra paviljonu na Expu2020 Dubaj
Torek, 05.10.2021 -
5. DAN
  • Odhod iz Dubaja

Potovalni aranžma si podjetja zagotovijo sama. Aranžma je možno urediti preko turistične agencije V SVET, potovalna agencija in svetovanja, d.o.o., Neubergerjeva ulica 30, 1000 Ljubljana, telefon + 386 (0)1 – 232 0902, e-mail: nada@universum.si.  
Informativni stroški potovalnega aranžmaja, ki jih krijejo udeleženci sami, znašajo okvirno 1.090 EUR  in vključujejo povratno letalsko vozovnico v ekonomskem razredu, 4 nočitve z zajtrkom v enoposteljnih sobah v izbranem hotelu 4*, tridnevno vstopnico za Expo, zavarovanje rizika odpovedi v višini 6,55% (vključno s Covid – 19 zavarovanjem) in veljajo na dan objave vabila, ob predpostavki minimalno 10 naročnikov potovalnega aranžmaja. 
 
Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad
 
Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je potrebno predložiti potrdilo o udeležbi v gospodarski delegaciji, ki ga izda SPIRIT Slovenija, javna agencija. Pri oddaji zahtevka za izplačilo stroškov mora podjetje predložiti potrdilo o dejanski udeležbi na poslovnem forumu, ki je del uradnega programa gospodarske delegacije ter potrdilo o izpolnitvi ankete o zadovoljstvu po koncu dogodka. Tudi to potrdilo izda SPIRIT Slovenija, javna agencija.  
 
Elektronski obrazec za prijavo je dostopen na spletni povezavi, rok za prijavo je 15. avgust 2021.

Število mest je omejeno.
 
Pisna odjava je možna do vključno 09.09.2021 na elektronski naslov tatjana.zajc@spiritslovenia.si.
Po preteku navedenega roka bo agencija v primeru odjave prijavljenemu podjetju zaračunala administrativni strošek v višini 300 EUR + DDV na udeleženca.
 
Kontaktna oseba: Tatjana Zajc, e-mail: tatjana.zajc@spiritslovenia.si, tel: 01 53 0 98 30. 
 

Elektronski obrazec za prijavo***
V času trajanja Expo 2020 Dubaj bo organiziranih 11 gospodarskih delegacij. Več informacij o tovrstnih gospodarskih delegacijah