Vabimo vas k ogledu posnetka predavanja: Izvoz na Kitajsko: Izzivi in priložnosti, Ljubljana, 2. februar 2012

četrtek, 09. februar 2012

JAPTI in Ministrstvo za gospodarstvo sta skupaj z EU SME Centrom iz Pekinga, 2. februarja 2012  pripravila seminar, kjer smo  predstavili poslovne izzive in priložnosti za slovenska podjetja na kitajskem trgu. Dogodek je bil deležen velikega odziva med podjetji.
 
Ker ocenjujemo, da je seminar zanimiv za širšo poslovno javnost, predvsem pa s ciljem seznaniti s priložnostmi in izzivi kitajskega trga tudi podjetja, ki se seminarja niso uspela udeležiti, vas vabimo k ogledu posnetka predavanja.

Kitajska je sicer v okviru Strategije EU 2020 izbrana kot eden od prednostnih trgov. Število slovenskih izvoznikov na Kitajsko, kakor tudi obseg izvoza Slovenije že več let narašča. Po podatkih JAPTI je tako v letu 2011 na Kitajsko izvažalo 216 podjetij, številna podjetja pa si želijo na ta trg vstopiti.
 
V okviru svetovanj, ki jih izvajamo na Izvoznem oknu, smo v zadnjih letih zabeležili preko 100 vprašanj podjetij vezanih na posebnosti pri vstopu in poslovanju na kitajskem trgu.

Na JAPTI v letu 2012 nadaljujemo z aktivnostmi na Kitajskem. Že marca predvidevamo organizacijo gospodarske delegacije in sodelovanje na dvodnevni poslovni konferenci  »International technology transfer Beijing conference 2012« in pripravljalni seminar vezan na »Poslovne običaje na Kitajskem«.


Pripravil:
JAPTI, Oddelek za internacionalizacijo
 

Posnetek predavanja: »Izvoz na Kitajsko: Izzivi in priložnosti« Ljubljana, 2. februar 2012 (Videolectures.net)


 
Slovenian SMEs presented with Challenges and Difficulties of the China Market

David Lavorel