Veleposlanik Ruske federacije predal poverilno pismo predsedniku Republike Slovenije

sreda, 12. februar 2020

20. januarja 2020 je izredni in pooblaščeni Veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji Timur Ejvazov predal poverilno pismo predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju.

Nj. Eksc. Timur Eyvazov, izredni in pooblaščeni Veleposlanik Ruske federacije v Republiki Sloveniji
Timur Eyvazov je rojen leta 1971. Ima visoko izobrazbo: leta 1993 je diplomiral na Moskovskem državnem Institutu za mednarodne odnose Ministrstva za zunanje zadeve Ruske federacije. Zna angleški, španski in francoski jezik. Ima diplomatski rang izrednega in pooblaščenega poslanika 2. razreda, ki mu je bil podeljen julija 2012. V diplomatski službi je od leta 1993. Delal je v različnih funkcijah v centralnem aparatu Ministrstva in v tujini ter v uradu Vlade Ruske federacije. V letih 2012-2017 je bil minister-svetovalec Veleposlaništva Ruske federacije v Franciji, v letih 2017-2019 pa namestnik vodje kabineta prvega podpredsednika Vlade Ruske federacije. Od maja 2019 je namestnik direktorja 4. Evropskega departmaja MZZ Ruske federacije. Z ukazom Predsednika Ruske federacije z dne 18. novembra 2019 št. 558 je imenovan za izrednega in pooblaščenega Veleposlanika Ruske federacije v Republiki Sloveniji.

28. januarja je potekal sestanek Veleposlanika Ruske federacije v Sloveniji Timurja Ejvazova z Ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Slovenije Zdravkom Počivalškom. Obravnavan je širši krog vprašanj bilateralnega poslovnega sodelovanja s poudarkom na razvoj povezav z ruskimi regijami.

Vodja ruske diplomatske misije in gospodarski minister Slovenije sta se dotaknila tudi rezultatov dejavnosti rusko-slovenske Medvladne komisije za trgovinsko-gospodarski, znanstveno-tehnični in investicijski razvoj.

Veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji Timur Ejvazov se je sestal z direktorico Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija Ajdo Cuderman. Potekala je izmenjava mnenj glede nadaljnjega širjenja bilateralnih regionalnih povezav in sodelovanja na področju malega in srednje velikega podjetništva.

Pripravila:
mag. Anastasia Putkina
Direktor Rusko-slovenskega poslovnega Kluba Togliatti
E: putkina.anastasia@mail.ru