Vse več trgovcev na drobno preizkuša e-nakupovanje s hitro dostavo

četrtek, 04. november 2021

Vse več poljskih podjetij preizkuša e-nakupovanje s takojšnjo dostavo, pri čemer potencial sektorja ne pritegne le novoustanovljenih podjetij, temveč tudi največje igralce na maloprodajnem trgu, poroča četrtkov poslovni časopis Puls Biznesu.

Časnik je poročal, da je pred kratkim veriga supermarketov Biedronka, ki je v lasti Jeronima Martinsa Polska, napovedala skupni projekt BIEK z mobilno dostavno platformo Glovo.

"Strankam so ponudili bliskovito hiter transport izdelkov, naročenih prek aplikacije," so zapisali pri Puls Biznesu. "Čakalna doba za nakupovanje: 15 minut. Storitev bo za zdaj na voljo v šestih mestih, dostave pa bodo potekale v radiju 2 kilometra od Biedronkinih distribucijskih mini centrov."
Puls Biznesu je zapisal, da je "Q-commerce" ali spletna trgovina s hitro dostavo zanimala tudi verigo trgovin Żabka.

Po poročanju časopisa Żabka sodeluje z zagonskim podjetjem Lite e-Commerce, ki bo v Varšavi ustvarilo pilotno verigo "temnih trgovin", lokalnih skladišč, ki bodo omogočala hitro dostavo. Novo omrežje ji bo pomagalo razviti novo dostavno storitev, imenovano Jush.

"Veriga je sporočila, da je začela s testiranjem storitve Żabka Jush, v okviru katere bodo prebivalci več varšavskih okrožij lahko s pomočjo aplikacije iOS naročili nakupovanje iz kataloga 1300 izdelkov. Kurir bi naj jih dostavil v 15 minutah."

Obeti hitro razvijajočega se sektorja "q-commerce" so privabili tudi nova podjetja, da postanejo aktivna na trgu, predvsem zagonska podjetja s podporo mednarodnih investicijskih skladov.

Pripravilo:
Društvo in poslovni klub Triglav-Rysy
E: info@triglav-rysy.si