Webinar: NIS 2 – Direktiva za zvišanje varnosti omrežij in informacijskih sistemov, 16. april 2024

sreda, 10. april 2024
 

Kako bo nova direktiva NIS2 spremenila pravila igre v varnosti omrežij in informacijskih sistemov?


Pridružite se nam na ekskluzivnem webinarju, kjer boste izvedeli ključne korake za prilagoditev novim zahtevam. Ne zamudite priložnosti za vnaprejšnje priprave na prihajajoče spremembe!

Spletni kriminal, izguba podatkov, izguba zaupnosti, integritete in razpoložljivosti podatkov lahko ogroža podjetja, če pa se zgodi na širši ravni in v obsežnjejši obliki, pa lahko negativno vpliva na celotni nacionalni ali tudi mednarodni gospodarski razvoj. Zaradi tega je Evropska unija (EU) sprejela direktivo NIS2, ki naj privede do višje odpornosti do spletnega kriminala in do znižanja tveganja za nemoteno delovanje ključnih gospodarskih sektorjev.

Do 18. oktobra 2024 je predvideno, da zakonodajalec uveljavi nacionalni zakon, ki v domači pravni red vnese vsebino evropske direktive.

NIS2 zajame bistveno višje število gospodarskih panog, kot je to imela doslejšnja direktiva NIS. Podjetja v panogah kot so energija, promet, bančništvo, zdravstvo, pitna voda, javna uprava, poštne in kurirske službe, odpadki, kemikalije, hrana in drugo, morajo zagotoviti izvajanje ustreznih ukrepov za obvladovanje tveganja.

Vodstveni organi institucij in podjetij jamčijo osebno in morajo dokazati, da so uvedli učinkovite ukrepe in da so vsem, ki v podjetju delajo s podatki, omogočili ustrezno izobrazbo za pravilno ravnanje z danimi riziki.

Webinar je namenjen podjetjem, ki so dejavna v ključnih sektorjih in podjetjem, ki imajo naloge v njihovi dobavni verigi, ker so prizadeta podjetja obvezana, da vse pomembne dobavljače zavežejo k upoštevanju direktive NIS2.

Preverite, ali vas prizadene NIS2, kaj je treba upoštevati in kako bi lahko izgledali prvi koraki, da se priprave zaključijo do dneva veljavnosti novega zakona.
 
  • webinar: NIS 2 – Direktiva za zvišanje varnosti omrežij in informacijskih sistemov
  • 16. aprila 2024 ob 16. uri
  • na spletni platformi ZOOM
  • predavatelj: Rudolf Urban, podjetniški svetovalec, DE Dataexpert
  • webinar bo potekal v slovenskem jeziku
 

Registracija

Dodatne informacije:

Slovenska gospodarska zveza
e-naslov: office@sgz.at

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini