Webinar: Vision of a Sustainable Future, 5. november 2020

petek, 30. oktober 2020

Veleposlaništvo Republike Slovenije Tokio skupaj z Delegacijo Evropske unije na Japonskem ter nevladno organizacijo IGES (Institute for Global Environmental Stategies) organizira webinar na temo "Vision of a Sustainable Future", ki bo potekal 5. novembra 2020 ob 8:00 po evropskem in 16:00 po japonskem času.

Na dogodku bodo predstavljene različne vizije o svetu prihodnosti, o svetu, ki bo spodbujal trajnostni razvoj in dostojanstvo človeka:
  • ga. Violeta Bulc, svetovalka in nekdanja evropska komisarka, bo govorila o ekocivilizaciji, ideji družbe, kjer smo povezani z vsem okoli nas in kjer zemlja postane "ekološka cona" univerzuma.
  • g. Koichi Akaishi, japonski namestnik ministra v kabinetu predsednika vlade, bo predstavil koncept Society 5.0., ki je na Japonskem in v Sloveniji dobro poznan, a še vedno z velikim potencialnom nadgradnje in izvedbe. Gre za vizijo super tehnološko razvite družbe, ki pa ohranja človeka kot središče; tehnologija je zato, da pomaga človeku in njegovemu razvoju.
  • g. Pavel Misiga z Generalnega direktorata za raziskave in inovacije pri Evropski komisiji bo naslovil vprašanje krožnega gospodarstva in aktivnosti Evropsle unije v tem okviru,
  • prof. Kazuhiko Takeuchi, direktor IGES, pa bo predstavil svojo vizijo družbe, kjer se uravnotežijo socialni, gospodarski in ekološki vidiki družbe, kjer človek živi v harmoniji z naravo.
Dogodek bosta otvorili dr. Ana Polak Petrič, veleposlanica Republike Slovenije na Japonskem, in dr. Patricia Flor, veleposlanica Evropske unije na Japonskem.

Vabilo (pdf)

Več informacij: https://www.iges.or.jp/en/events/20201105

Za dostop do samega webinarja, Vas prosimo za registracijo na naslednji povezavi: https://t.co/upctXpKlir?amp=1.

Takoj ob registraciji bo na Vaš email račun prispel email s povezavo do Zoom-a samega dogodka.