Z gospodarsko delegacijo v iskanju poslov na turškem trgu

torek, 26. november 2013

Spirit Slovenija, javna agencija, podjetjem pri vstopu na tuje trge pomaga tudi z organizacijo gospodarskih delegacij, prek katerih lahko podjetja bolje spoznajo državo, v kateri želijo poslovati, pridobijo dobre kontakte ali celo sklenejo nove posle.

Aktivnosti in storitev agencije Spirit se poslužuje tudi družinsko podjetje Moba iz Semiča, ki se lahko pohvali s 25-letno tradicijo. Trenutno zaposlujejo 10 ljudi, proizvajajo pa posteljne vložke oz. latoflex letvice. Letos so začeli s programom Moba za vas, ki je primeren za ljudi z zdravstvenimi težavami.

Za podjetje Moba glavne tuje trge predstavljajo Hrvaška, Madžarska, Avstrija, Nemčija in Srbija. Najpomembnejši trg je za njih sicer še vedno domači, kjer ustvarijo največ dobička, iščejo pa tudi priložnosti na novih tujih trgih.

Junija so se zato udeležili gospodarske delegacije v Turčijo. Sodelovali so na tridnevnem mednarodnem poslovnem forumu Futurallia 2013, kjer so potekali tudi individualni sestanki s posameznimi podjetji, ki so bila zanimiva za slovensko stran.

V Turčiji so pridobili kar nekaj koristnih kontaktov. Poslov sicer še niso sklenili, si pa v prihodnje obetajo, da bodo iz teh kontaktov izvlekli le najboljše. Izkušnje podjetja Moba kažejo, da se je treba na takšne delegacije in obiske v tujini čim bolje pripraviti ter raziskati državo in konkurente.


Videoposnetek: Z gospodarsko delegacijo v iskanju poslov na turškem trgu, Moba, d.o.o. (you tube)