Začasna odpoved izhodne gospodarske delegacije v Sultanat Oman (Muscat) – 17. in 18. december 2011

četrtek, 08. december 2011

Obveščamo vas o začasni odpovedi izhodne gospodarske delegacije v Sultanat Oman (Muscat), ki smo jo načrtovali v času od 17. do 18. decembra 2011.
 

Zahteva JAPTI je bila, da Gospodarska zbornica Omana in Omanska agencija za pospeševanje izvoza zagotovita pravočasno in v zadostnem obsegu izvedbo B2B. Razlog za začasno odpoved izhodne gospodarske delegacije je dejstvo, da omanske institucije niso upoštevale zahtev JAPTI glede organizacije poslovnih srečanj (B2B) in niso pravočasno posredovale seznama omanskih podjetij, ki bi sodelovala na poslovni konferenci.

V JAPTI žal ne moremo dovoliti, da bi slovenska podjetja vodili na poslovne konference, na katerih ne bi imeli zagotovljenih ustreznih partnerjev za slovenske udeležence. Poslovno konferenco bomo organizirali po prejemu zagotovila omanskih partnerjev, da bo poslovna konferenca ustrezno obiskana in bo tako zagotovljen vsaj potencialen nabor za sklepanje poslovnih vezi med slovenskimi in omanskimi podjetji.
 

Glede na stike z omenjenimi partnerskimi institucijami predvidevamo, da bi se izhodna gospodarska delegacija v Oman izvedla v drugem četrtletju leta 2012. O vseh aktivnostih na področju izvedbe gospodarske delegacije v novem roku vas bomo pravočasno obvestili po elektronski pošti in preko spletne strani Izvozno Okno.


Hvala za razumevanje.