Želite prejemati najnovejše poslovne priložnosti na vaš elektronski naslov?

Bodite obveščeni o najnovejših objavah. Na prejemanje aktualnih novic se prijavite v rubriki E-Info.

PRILOŽNOST ZA NAKUP PARCEL IN NALOŽBE V PROJEKTE OBDELAVE ODPADKOV

Datum vpisa: petek, 12. april 2024

Naročnik: 

Grad Novi Marof
g. Darko Krčar
tel: 00385 98 236 024
Panoga: 
Ekologija
Posredništvo in trgovina
Jezik komuniciranja: hrvaški

Opis: 

V mestu Novi Marof v Varaždinski županiji na Hrvaškem so na voljo naslednje parcele za nakup in naložbe v projekte obdelave odpadkov:
 
  1. Parcela v industrijski coni velikosti 9300 m2 za izgradnjo kompostarne bioloških odpadkov za letno odlaganje cca 27.000 t bioloških odpadkov, iz katerih bi izdelovali kompost 1. klase kot izboljševalec tal ali kot organsko gnojilo s kakovostnimi primesmi, npr. zeolit, mineral vulkanskega izvora, ki obogati kompost in s tem doseže boljšo prodajno ceno. Tukaj bi se razvijal izdelek za trg, obstajajo pa tudi druge variante mešanja s kompostom, ki bi sčasoma pridobile certifikat kakovosti za trg.
  1. Parcela v gospodarski coni, druga lokacija 18.700-nad 30.000 m2 z žigom/znamko, ki podaja vrednostni pomen te parcele. Gre torej za želje kupca, ki bi lahko kupil 18.700 m2, lahko pa tudi več. Na tej parceli je možno odlaganje in predelava proizvodnih odpadkov, možna je tudi izgradnja kompostarne bioloških odpadkov in v sklopu tega postavitev linije za pelete, ki bi se uporabljali kot organsko gnojilo ali izboljševalec tal (cca strošek odlaganja cca 100 €/t in cena peletov cca 200 €/t odvisno od kvalitete). Tukaj se lahko gradijo tudi projekti za pirolizo ali uplinjanje ipd., oziroma odlaganje blata iz čistilne naprave do 27.000 ton letno.
  1. Parcela za gradbeno reciklažno dvorišče v industrijski coni cca 22.000 m2.
 
Vse parcele se nahajajo v mestu Novi Marof, cena za m2 bi se gibala cca 11-13 €, tako da so zelo zanimive za potencialne investitorje.
 

Več informacij

Za vsa morebitna vprašanja, od dodatnih informacij, organizacije srečanj z županom Novega Marofa do ogleda parcel je na voljo g. Darko Krčar, zunanji sodelavec mesta Novi Marof, tel.: 00385 98 236 024.

 

Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: