15 slovenskih podjetji na sejmu Electronica v Münchnu

ponedeljek, 14. november 2022

Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnem sejmu Electronica, ki bo med 15. in 18. novembrom potekal 2022 v Münchnu v Nemčiji.

Tema Electronice v Münchnu, Nemčija je spodbujanje trajnostnega napredka

Vodilna tema letošnjega sejma, ki ga že nekaj let ni bilo, je "Spodbujanje trajnostnega napredka," s katero bodo elektronsko industrijo predstavljali kot pionirja pri temah družbene prihodnosti. Na sejmu, ki velja za največji sejem s področja elektronike in elektrotehnike v Evropi, se bo na skupnem razstavnem prostoru s svojimi izdelki, storitvami in rešitvami predstavljalo tudi 15 slovenskih podjetij.Foto: Messe München GmbH 

Sejem ELECTRONICA je namenjen predstavitvi izdelkov in komponent ter najnovejših dosežkov s področja elektronike in elektrotehnike.

Odvija se vsaki dve leti, v letu 2020 ga zaradi izbruha pandemije covid-19 ni bilo, v letu 2018 se je na njem predstavilo več kot 2.700 razstavljavcev iz 52 držav, obiskalo pa ga je več kot 73.000 obiskovalcev.

Na javno povabilo se je odzvalo 15 podjetij


SPIRIT Slovenija je februarja letos objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Tako bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 228 m2 v hali št. A4 pod okriljem agencije svoje izdelke in storitve predstavljalo 15 razstavljavcev, in sicer Elaphe d. o. o., Elgoline d. o. o., Elma TT d. d., Eltas d. o. o., HYB, d. o. o., IET Sonja Tovornik Jurhar s. p., Instrumentation Technologies d. o. o.,  INTECTIV d. o. o. , ISKRA d. o. o.,  L-TEK d. o. o., Pladent d. o. o., Proplace d. o. o., Red Pitaya d. o. o., STRIP'S d. o. o. in Tesnila GK d. o. o.
 

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu bo potekala pod sloganom I feel Slovenia. Green. Creative. Smart. S tem so izpostavljene ključne konkurenčne prednosti zelene, ustvarjalne in pametne Slovenije na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizacije in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije.

Kaj menijo o sejmu slovenski razstavljalci?

Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, za navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij na področju elektronike in elektrotehnike ter trendov na tem področju.

Boris Nardin, menedžer za industrijske rešitve, Instrumentation Technologies: »Po dveh letih odpovedanih ali omejenih dogodkov, se tako velikega sejma kot je Electronica zelo veselimo. Na sejmu bo prisoten naš oddelek, ki ponuja personalizirane rešitve za industrijo. S seboj prinašamo instrumente, ki so nastali v sodelovanju z velikimi imeni kot je NASA Jet Propulsion Laboratory. Kupce in investitorje bomo prepričali s svojo iskrenostjo, zagnanostjo, kreativnostjo in neskončnim znanjem naših strokovnjakov. Želimo si pokazati, da smo uspešno in inovativno podjetje, ki se ne boji izzivov. Pomembno se nam zdi slovenska podjetja na takšnem sejmu prikazati v enotni luči, kar nam brez pomoči SPIRIT Slovenija  ne bi uspelo. Njihova koordinacija ter znanje sta nam pomagala, da smo na sejem dobro pripravljeni.« 

Matej Slapšak, tehnični direktor (CTO), L-Tek d. o. o.: »Smo storitveno podjetje na področju razvoja in proizvodnje elektronskih rešitev, zato je glavni namen naše udeležbe na sejmu Electronica utrditev odnosov z obstoječimi partnerji ter iskanje novih. Od sejma pričakujemo snovanje novih partnerstev in dober pregled nad trenutno materialno situacijo na trgu elektronskih komponent. Sejem bomo izkoristili za predstavitev naših glavnih storitev, ki so vezane na razvoj elektronskih rešitev, hitrega prototipiranja in vzpostavitve serijske proizvodnje na eni lokaciji. Potencialni kupci bodo imeli možnost videti naše referenčne projekte, za pogovor bodo na voljo tehnologi in razvojna ekipa, zato bo možnost tehnične izzive predebatirati že na samem sejmu.«

Nina Jagodic, marketing manager, Red Pitaya, d. o. o.: “Letos se bomo na sejmu prvič predstavili kot razstavljavec, zato se veselimo velikega pretoka potencialnih kupcev. Sejem Electronica vidimo kot pomembno priložnost za predstavitev naših izdelkov, udeležba z drugimi podjetji pa zagotavlja močen skupinski nastop in s tem večjo prepoznavnost. Predstavljali bomo širok nabor naših izdelkov, vključno z najnovejšim izdelkom, ki omogoča večkanalni zajem podatkov. Gre za inovativen modularni izdelek, ki smo ga javnosti prvič predstavili letos junija na dogodku Embedded World v Nürnbergu. Veseli smo podpore SPIRIT Slovenija in menimo, da bomo skupaj z ostalimi odličnimi podjetji pripravili močen nastop.”

Urša Kamenik, Pladent d. o. o.: “Naše podjetje se aktivno posveča povečanju prodaje in prepoznavnosti na tujih trgih, kar vključuje tudi sejemske predstavitve v različnih državah in panogah. Podpora agencije je zelo dobrodošla, saj prinaša manjšo finančno obremenitev za podjetja, nudi podporo pri sejemskih aktivnosti, skrbi pa tudi za marketinško podporo na socialnih omrežjih. Ukvarjamo se z razrezom in izsekom lepilnih trakov, penastih materialov ter vakuumiranjem. Na sejmu bomo predstavili visoko kakovost naših izdelkov, raznolikost tehnologij in materialov ter prilagodljivost, kar nas postavlja v sam vrh v naši regiji.

Skupinska predstavitev na vodilnem panožnem sejmu nam nudi priložnost za povečanje naše prepoznavnosti na tujem trgu, ustvarjanje novih kontaktov in izboljšanje stikov z obstoječimi kupci. Skupen nastop pa krepi tudi prepoznavnost Slovenije kot gospodarsko odlične države in zanesljive partnerice v prihodnosti.”

Mag. Alenka Gosak, Tesnila GK, d. o. o.: »Za Electronico smo se odločili, ker želimo povečati našo prisotnost v segmentu elektronike in telekomunikacij. V preteklosti smo na sejmu že kot obiskovalci prepoznali potencial, zato smo se odločili da sodelujemo tudi kot razstavljavci. Predstavljali bomo naše izdelke iz gume, še posebej tiste, s katerimi smo že v segmentu elektronike, telekomunikacij, ipd. ter naše razvojne in proizvodne kompetence. Običajno ravno dokaz, da že poznamo industrijo, v kombinaciji z razumevanjem konkurenčnih prednosti, najbolj pripomore k naklonjenosti kupcev.

S pričakovanji se ne obremenjujemo, si pa vsekakor želimo vzpostaviti nove kontakte in postaviti temelje za pridobitev tudi kakšnega novega posla. SPIRIT Slovenija je z organizacijo in sofinanciranjem sejemskega nastopa zagotovo pripomogel k odločitvi, da sodelujemo kot razstavljavec. Tovrstno podporo gospodarstvu zelo cenimo in si želimo, da bi bilo takšnih aktivnosti v prihodnje še več

Mag. Dragan Simeunović, HYB, d. o. o.: “Letošnji sejem jre nazaj po nekajletnem premoru, zato  si obetamo veliko srečanj s potencialnimi kupci. Naš glavni cilj je pridobiti čim več novih kupcev, ki ustrezajo trem glavnim kriterijem našega podjetja: stabilnost, možnost rasti in dolgoročna profitabilnost. Sejem bomo izkoristili za poglobitev odnosov z obstoječimi kupci, veselimo pa se tudi spoznavanja in druženja s predstavniki slovenskih razstavljavcev,  s katerimi bomo skupaj nastopali. Osredotočili smo se na predstavitev naših nizkotlačnih senzorjev, ki se vgrajujejo v medicinske naprave in industrijske sisteme.

Smo eden najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev senzorjev za najmanjša tlačna področja do 100mbar, kar bo hkrati tudi naša glavna sporočilnost kupcem. Izpostavili bomo tudi naše dolgoročne kompetence ter možnost razvoja izdelkov in rešitev, ki so prilagojeni posameznemu kupcu. Skupinski sejemski nastop slovenskih izvoznikov s področja elektronike in elektrotehnike dojemamo kot simbolnost pozitivnega timskega duha, vzajemnega sodelovanja in podpore drug drugemu pri internacionalizaciji poslovanja. Na ta način brez izjeme pridobivamo vsi razstavljavci. Ključno vlogo ima kot idejni iniciator SPIRIT Slovenija, ki je odlično opravila svoje delo pri organizaciji in izvedbi sejma, za kar smo jim zelo hvaležni. Ob tem cenimo tudi finančni učinek, saj bi bil za nas individualni nastop na takšnem sejmu bistveno večji. Z veseljem se bomo podobnih dogodkov udeleževali tudi v prihodnosti, seveda pa si obenem želimo, da se bomo lahko pohvalil s čim večjim  številom novo realiziranih izvoznih poslov.”

Ana Laura Sevčnikar, Iskra, d. d.: “Prihajajočega sejma se zelo veselimo in pričakujemo velik obisk. Naš cilj je predstavitev izdelkov in storitev, pogovori z obstoječimi in novimi potencialnimi partnerji za nadaljnjo širitev naše prodajne mreže. Predstavili bomo Iskrine inteligentne industrijske rešitve in vrhunske elektrotehnične izdelke, ki so zanesljiv partner na trgu že 76 let. Naša ekipa strokovnjakov bo z veseljem odgovorila na vsa vprašanja obiskovalcev ter sodelovala pri ustvarjanju novih poslovnih priložnosti. Z dosedanjim sodelovanjem s SPIRIT Slovenija smo zelo zadovoljni, zato pričakujemo, da bo organizacija dogodka glede na dosedanje aktivnosti popolna.”

Tomaž Smrkolj, Strip's d. o. o.: »Electronica je najpomembnejši mednarodni sejem elektronske industrije in pokriva njen celoten spekter. Cilj naše udeležbe je povečanje mednarodne prepoznavnosti in predstavitev naših kompetenc, poglobitev obstoječih odnosv s partnerji in vzpostaviti nove kontakte, s katerimi bi lahko dolgoročno sodelovali ter s tem svojo konkurenčnost še povečali.

Cilj pa je tudi poglobljeno spremljanje trga in razvoja industrije. Naša predstavitev na sejmu ponazarja uspešno poslovanje in napredek v razvoju podjetja, ki je zanesljiv in prilagodljiv strateški partner za ODM ter EMS. V središču pozornosti bodo naši izdelki in storitve za trende kot so IoT, LED, e-mobilnost, pametna energija ter prikaz rešitev za gospodinjske in komercialne naprave, avtomobilsko industrijo, medicino, … Vse v skladu z načeli odličnosti, inovativnosti in trajnosti ter pod okriljem Industrije 4.0, ki si je pot utrla tudi v naše podjetje.«


Preberite tudi:
 
Za informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: