2021 SelectUSA Investment Summit

petek, 12. marec 2021

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani vabi podjetja, da se pridružijo slovenski delegaciji na 8. investicijskem vrhu "2021 SelectUSA Investment Summit", ki bo potekal virtualno od 7. do 11. junija 2021.

2021 SelectUSA Investment Summit je odmeven dogodek, ki ga pripravlja ameriška vlada za izbrana mednarodna podjetja, ki želijo vzpostaviti ali razširiti svojo prisotnost v ZDA. Letošnji vrh naj bi privabil več kot 3000 udeležencev z več kot 75 mednarodnih trgov in več kot 45 držav in ozemelj ZDA.

Dogodek je edinstvena priložnost za:
  • neposreden vpogled v trgovinsko politiko administracije Joeja Bidna, ki jo bodo predstavili visoki državni uradniki
  • individualne poslovne sestanke med 790+ ameriškimi organizacijami za gospodarski razvoj, vladnimi predstavniki in ponudniki storitev
  • spremljanje razprav 150 govornikov o aktualnih gospodarskih in poslovnih vprašanjih
  • sodelovanje v "Industry RoadTrip" in spoznavanje naložbenih priložnosti in trendov v posameznih panogah skupaj z vodilnimi v industriji in strokovnjaki za gospodarski razvoj iz ZDA
  • udeležbo na Akademiji za vlagatelje in iskanje odgovorov na vsa praktična vprašanja glede vizumov, zakonskih zahtev, izbire lokacije, razvoja delovne sile, davčnih spodbud in še več.

Udeleženci bodo imeli priložnost za individualna poslovna srečanja do konca junija.
   

SelectUSATech


Slovenski tehnološki start-upi so vabljeni tudi k sodelovanju v programu SelectUSATech, ki bo potekal v okviru dogodka SelectUSA Investment Summit.

SelectUSATech inovativnim tehnološkim zagonskim podjetjem z vsega sveta omogoča, da se predstavijo tveganim kapitalistom, se udeležijo ciljnih delavnic in srečajo s predstavniki organizacij za gospodarski razvoj in drugimi ključnimi akterji iz dinamičnih zagonskih ekosistemov ZDA.

Za program SelectUSATech se lahko kvalificirajo podjetja, ki delujejo manj kot 8 let, imajo do 10 milijonov dolarjev prihodka, do 40 zaposlenih in razvijajo nov tehnološki izdelek ali storitev.
 
Dodatne informacije
U.S. Embassy, e-naslov: doingbusinessinslovenia@state.gov