3. Slovenski večer

sreda, 21. september 2022
 

Pristno regionalno in povezovalno!

To je bil moto 3. slovenskega večera, ki se je zgodil 9. septembra v Osojskem dvorcu v Celovcu. Preko 120 gostov večera se je družilo, povezovalo in okušalo dobrote izpod rok šefa Dejana Mastnaka iz restavracije »Tri lučke«. Glavni sponzor večera je bila ZADRUGA Market Pliberk.
 
Po treh izvedenih slovenskih večerih lahko že rečemo, da je dogodek postal tradicija ob začetku projekta Dnevi alpsko jadranske kuhinje, ki že peto leto zapored potekajo v Celovcu, in prijetna priložnost za srečanja, povezovanja in tkanja novih poslovnih priložnosti. Uradni program sta otvorila gostitelj, kom.sv. Benjamin Wakounig, predsednik SGZ, in deželni glavar dr. Peter Kaiser.
 
Izkoristili smo priložnost tudi za javen podpis sporazuma o sodelovanju med SGZ in RAGOR – Razvojna agencija Zgornja gorenjska. Direktorica RAGOR Eva Štravs Podlogar in Benjamin Wakounig sta si tako simbolično predala listino o poslovnem sodelovanju, čeprav organizaciji odlično sodelujeta že vrsto let. Podporo ob podpisu je izrazil tudi državni sekretar RS na ministerstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo dr. Dejan Židan.
 
Številne goste so pozdravili tudi Jürgen Mandl, predsednik Koroške gospodarske zbornice (WKK), Bernhard Reiter, poslovodja Zadruge, in Adi Kulterer, predsednik Združenja turizma Celovec, ki je glavi organizator Dni Alpsko-jadranske kuhinje.
 

Jubilejna priznanja

Osrčje uradnega programa je bila podelitev priznanj članom SGZ za jubileje:
 
  • Irena Novinšek – 10. letnica
  • Möbeldesign Petek – 25. letnica
  • Sonja Kert Wakounig – 25. letnica
  • Hribernig – 30 let
  • Peter Preinig – 60. letnica

Vseh pet prejemnikov nagrad opravlja čudovite obrtniške poklice, ki poleg dobre podjetniške ideje potrebujejo tudi ogromno talenta in znanja.
SGZ čestita vsem prejemnikom priznanj.
 
Po uradnem delu je bil čas za druženje in povezovanje ter razvajanje brbončic. Izpod rok Dejana Mastnaka in regionalnih sestavin ZADRUGE Marketa smo lahko poskusili izvrstne jedi.
 
Slovenski večer postaja naša osrednja prireditev v drugi polovici leta.
 
Dodatne informacije: 
 
e-mail: office@sgz.at 

 

Preberite tudi: