Agomek, največji kmetijski sejem v Severni Evropi

torek, 03. maj 2022

Po štirih letih premora zaradi korona virusa bo med 29. novembrom in 2. decembrom 2022 na Danskem v mestu Herning ponovno potekal največji kmetijski sejem v Severni Evropi Agromek, ki vsakič privabi nad 500 razstavljavcev in več kot 40.000 obiskovalcev iz več kot petdesetih držav.
 

Stičišče za akterje s področja kmetijstva oz. živilske industrije in kmetijske mehanizacije

Sejem, ki poteka vsako drugo leto, predstavlja ključno stičišče za akterje s področja kmetijstva oz. živilske industrije ter kmetijske mehanizacije, in sicer s pestro ponudbo najnovejše tehnologije in inovacij ter številnimi priložnostmi za navezovanje stikov s potencialnimi strankami, poslovnimi partnerji in dobavitelji. Poleg tega sejem omogoča tudi številne obstranske dogodke, kot so različna izobraževanja, okrogle mize na katere so povabljeni svetovni strokovnjaki na področju kmetijstva ter različna tekmovanja. Poleg tega za goste iz tujine organizator ponuja dodatne aktivnosti, kot so obiski okoliških kmetij, vodeni ogledi in dogodek ob otvoritvi sejma.

Zaradi pandemije Covid-19 je Agromek nazadnje potekal novembra 2018, ko je na sejmu razstavljalo 540 podjetij, obiskalo pa ga je 40.214 obiskovalcev iz 56 držav, pri čemer so po udeležbi prednjačile nordijske države, Nemčija, Nizozemska, Združeno kraljestvo in Poljska. 

Sejemska ponudba je razdeljena v sedem sektorjev: kmetijska mehanizacija, traktorji in kombajni, upravljanje s pridelki, oprema za živinorejo, energija, znanje in storitve, gradbeništvo, ceste in parki. 

Agromek razstavljavcem omogoča, da na sejem povabijo obstoječe in potencialne stranke ter partnerje. Zanje Agromek ponuja posebne zelo ugodne potovalne pakete. Na Agromek se lahko povabi uvoznike, svetovalce, trgovce (največ 65/državo), končne uporabnike (z večjimi kmetijami; največ 15/državo). 

Sejem omogoča seznanitev z novimi trendi na področju kmetovanja in ponuja dober vpogled konkurence na tem področju. Prav tako omogoča navezovanje koristnih stikov za nadaljnji razvoj trajnostnega kmetovanja v Sloveniji. Nenazadnje je treba izpostaviti, da je bil lansko leto na Danskem dosežen politični dogovor med parlamentarnimi strankami v zvezi z načrtom znižanja izpustov CO2 v kmetijstvu, kar zahteva prilagoditev tako na področju obdelave zemljišč kot tudi pri razvoju novih naprednih/tajnostnih tehnologij na številnih področjih. 
 

Prijava

Prijavo za sodelovanje na sejmu oz. rezervacijo razstavnega prostora je mogoče oddati preko spletne povezave www.agromek.com/for-exhibitors/book-a-stand.
 

Dodatne informacije

Več o sejmu skupaj s cenikom najema razstavnega prostora ter t. i. Travel Package je mogoče izvedeti v brošurah:
 
Vsa dodatna vprašanja v zvezi s sejmom se lahko naslovijo na Team Agromek

 

Preberite tudi:

Najbolj obetavni sektorji na Danskem