Air Montenegro je v 2 mesecih ustvaril 2 mio EUR prihodkov

torek, 24. avgust 2021

Novi letalski prevoznik Air Montenegro je v dveh mesecih komercialnega poslovanja ustvaril 2 mio EUR prihodkov, je za državno televizijo povedal predsednik uprave letalskega prevoznika, Predrag Todorović. V tem obdobju so prepeljali skoraj 40.000 potnikov, 90 % letov družbe Air Montenegro pa je bilo pravočasnih. Zasedenost potniške kabine (faktor obremenitve) je bila v teh dveh mesecih več kot 70 % in je bila višja v primerjavi s povprečjem evropske letalske industrije v tem obdobju.

Air Montenegro je v zadnjih 2 mesecih letel na 5 destinacij in sicer v Beograd, Ljubljano, Banja Luko, Istanbul in Frankfurt.
 
Todorović je tudi dejal, da je faktor obremenitve letov v Črno goro v povprečju več kot 90 %, veliko vhodnih letov pa je bilo tudi v celoti razprodanih.

Ruski trg začasno ostaja zaprt za direktne lete, zaradi neugodnih epidemioloških razmer v Rusiji.

Dober poslovni začetek letalskega prevoznika je možno pripisati pravilni izbiri destinacij, učinkovitemu letalskemu omrežju glede na trenutno floto letalske družbe in povpraševanju na trgu. Air Montenegro je v tem obdobju iz Erevana opravil približno 20 čarterskih letov, ki so pripeljali armenske turiste v Črno goro. Glavna destinacija za Air Montenegro ostaja Beograd, čeprav se letalska družba zaradi bistveno manjših kapacitet, s katerimi razpolaga, skoraj ne more kosati s srbskim letalskim prevoznikom Air Serbia.

Črnogorska vlada je januarja 2021 ustanovila novega nacionalnega letalskega prevoznika, Air Montenegro, ki je naslednik letalskega prevoznika Montenegro Airlines. Svoje redne komercialne lete je začel 10. junija 2021 in sicer z letom, ki je povezal Podgorico z Beogradom.Viri: Factiva, CEEMarketWatch, SeeNews
 
Več informacij o globalnih trendih na področju transporta in logistike