Akademija WIPO: Portfelj programov izobraževanja, usposabljanja in razvoja spretnosti za leto 2023

petek, 13. januar 2023

Akademija WIPO je izdala Portfelj programov izobraževanja, usposabljanja in razvoja spretnosti za leto 2023. Katalog možnosti usposabljanja, ki jih bo akademija ponudila letos, predstavlja vsebino tečajev in potencialnim udeležencem zagotavlja informacije o merilih za upravičenost, prijavnih formalnostih, rokih, izbirnih postopkih, potovanjih ter druge potrebne informacije.

WIPO verjame, da je intelektualna lastnina (IP) za vsakogar in povsod. IP igra vlogo pri spodbujanju inovativnosti in ustvarjalnosti.

Leto 2023 bo leto preobrazb v delu Akademije WIPO, saj bo njeno delo usmerjeno tudi na nove upravičence, zlasti iz zasebnega sektorja in se bo bolj osredotočilo na razvoj spretnosti in komercializacijo IP.

Programi ponujajo široko paleto tečajev, ki pokrivajo temeljne in multidisciplinarne vidike IP v različnih formatih in jezikih. Tečaji segajo od osnovnih do nadaljevalnih in vse do specializiranega poklicnega usposabljanja za vladne uradnike in visokošolskega izobraževanja prek skupnih magistrskih programov IP na priznanih univerzah.

Portfelj vključuje tudi tečaje za podjetnike, izvoznike, raziskovalce, izumitelje in upravljavce intelektualne lastnine, ki so namenjeni zagotavljanju tehničnega znanja in veščin, potrebnih za uporabo sistema IP za podporo poslovanju ter za rast in ustvarjanje delovnih mest.
 

WIPO Academy Portfolio of Education, Training and Skills Development Programs 2023 (pdf)


Vir: MZZ

 

Preberite tudi:

Kategorije pravic intelektualne lastnineZa informacije na www.izvoznookno.si skrbimo: