Ameriško IT podjetje Qualtrics bo na Irskem ustvarilo 350 novih delovnih mest

sreda, 29. avgust 2018

Ameriško IT podjetje Qualtrics namerava v naslednjih štirih letih ustvariti več kot 350 novih delovnih mest v Dublinu, tako da bo v podjetju na Irskem skupno zaposlenih 600 delavcev.

Napoved širitve je podjetje objavilo ob peti obletnici delovanja svojega evropskega sedeža v Dublinu, kjer se izvajajo prodajne storitve, inženiring, podpora strankam in servisne storitve. Zdaj nameravajo v središču Dublina zgraditi nove poslovne prostore. Nova stavba bo stala poleg obstoječih poslovnih prostorov podjetja Qualtrics na Clarendon Rowu, v bližini gledališča Gaiety na South King Streetu in se bo raztezala na površini 57.000 m2.

Podjetje Qualtrics sta leta 2002 ustanovila brata Ryan in Jared Smith skupaj s svojim očetom Scottom. Podjetje ima sedež v ameriški zvezni državi Utah in je ponudnik programske opreme v oblaku, ki podjetjem in organizacijam omogoča ustvarjanje spletnih anket, sledenje zadovoljstva strank in zaposlenih ter interakcijo s strankami. Programsko opremo Qualtrics uporablja več kot 9.000 podjetij po vsem svetu, vključno z več kot 75 % podjetji, ki jih revija Fortune uvršča med prvih 100 na svetu. Med njihovimi strankami so ugledna podjetja, kot so Allianz, Microsoft, General Electric, Mastercard, Kellogg in Sony. Družba je lani ustvarila 156 mio EUR prihodkov in zaposluje več kot 1900 ljudi po vsem svetu. Qualtrics je izbral mesto Dublin za vzpostavitev prve mednarodne pisarne v letu 2013, danes pa podjetje upravlja pisarne že v devetih državah na štirih celinah. Pred petimi leti je podjetje začelo širitev v Evropo in preseglo vsa pričakovanja, saj imajo po petih letih delovanja v regiji EMEA že več kot 1.500 strank.
 
Vir: The Irish Times

Več informacij o globalnih trendih na področju IKT