Brazilski perutninski sektor je pripravil akcijski načrt za poslovanje na trgih EU

sreda, 07. november 2018

Brazilsko združenje pridelovalcev mesa "Association of Animal Protein" (ABPA) se je zavezalo, da bo EU dokazalo, da je njihova perutnina varna za uživanje. Akcijski načrt, ki so ga uvedli novembra 2018, si bo prizadeval zavreči pomisleke potrošnikov iz EU, ki so nastali po številnih škandalih glede sporne varnosti hrane, pridelane v največjih mesno-predelovalnih podjetjih v Braziliji.

Načrt jo sestavljen iz treh elementov ozroma faz. V prvi fazi bodo preučili potrebe in pomisleke EU z vidika uporabnikov in oblasti, v strateškem partnerstvu s francosko svetovalno agencijo Phylum. V drugi fazi bodo izdelali poglobljeno analizo metod vzreje in pridelave perutninskega mesa neposredno v vseh brazilskih obratih pridelave perutninskega mesa. V tretji fazi bodo ustanovili neodvisni znanstveni odbor, ki bo podpiral perutninsko industrijo, saj se bodo proizvodne metode razvijale v skladu s spreminjajočimi se potrebami potrošnikov. Francosko svetovalno podjetje Phylum je bilo ustanovljeno leta 1989 za podporo podjetjem v verigi preskrbe s hrano, zlasti v sektorju živinoreje.

Brazilska perutninska industrija tako proučuje potrebe EU trga, ki velja za enega najzahtevnejših svetovnih trgov. Brazilija je po vsem svetu znana po proizvodnji perutninskega mesa, po strokovnem znanju in uspešnosti na tem področju. Brazilska perutninska industrija je 100 % zavezana procesu nenehnega inoviranja, da bi zadostila potrebam potrošnikov. Program Agro + Integrity, ki ga je uvedlo brazilsko ministrstvo za kmetijstvo, podpira brazilski perutninski sektor, da bi si pridobili zaupanje strank. Program je namenjen spodbujanju dobrih proizvodnih praks in institucionalnih odnosov v kmetijskem sektorju.

Vir: WRBM Global Food
 
Več informacij o globalnih trendih na področju živilske industrije