Čez nekaj dni bo znan ITM Izvoznik leta 2019

torek, 05. november 2019

Prihodnji teden pripravljamo zaključno prireditev mednarodnega izobraževalnega programa Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM).

Na dogodku, ki bo v ponedeljek, 11. novembra 2019, ob 18.30, v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, bodo podeljene diplome letošnji generaciji slušateljev enega najboljših izobraževalnih programov za mednarodno poslovanje v EU, razglašen pa bo tudi ITM Izvoznik leta 2019, izbran med udeleženci prvih generacij omenjenega programa.

Dogodek je namenjen letošnjim diplomantom, udeležencem izobraževalnega programa prejšnjih let ter podjetjem in posameznikom, ki bi radi pridobili ustrezno znanje za vstop in širitev poslovanja na tuje trge in jih zanima udeležba v programu ITM 2020.

Izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ velja za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine v Evropski uniji in se v mednarodnem okolju izvaja že od leta 2006. Od samih začetkov pri izvedbi programa sodeluje tudi SPIRIT Slovenija, ki letno krije večino stroškov udeležbe 15 slovenskim podjetjem. Lastniki koncepta ITM program nenehno nadgrajujejo in prilagajajo potrebam udeležencev, tudi v sodelovanju z agencijo. V 12 letih izvajanja je program uspešno zaključilo več kot 1600 slušateljev v 27 državah, od tega največ na Švedskem in v Sloveniji.


Izobraževanje je doslej uspešno zaključilo 148 slušateljev, spremljamo jih še nekaj let po zaključku izobraževanja. Učinki na poslovanje 27 udeleženih podjetij prvih treh generacij programa ITM v treh do petih letih po udeležbi so skupno 42 osvojenih novih tujih trgov in skupna rast prihodkov iz prodaje na tujih trgih v povprečju za 40 %.

Udeleženka lanskega izobraževanja je bila tudi Tinkara Pavlič iz podjetja Conditius, d. o. o.: »Znanje, ki sem ga pridobila v okviru izobraževalnega programa ITM, je imelo že od samega začetka izobraževanja zelo velik vpliv na opravljanje dela v našem podjetju. Poslovanja s tujino smo se lotili precej bolj sistematično, veliko intenzivneje in tudi s precej večjo odločnostjo. Verjamemo, da bo na novo pridobljeno znanje pozitivno vplivalo na naš uspešen prodor na tuje trge.«

Nagrada ITM izvoznik leta bo letos podeljena že šestič, dosedanji prejemniki pa so bila podjetja Geneplanet, Xlab, Metra inženiring, Strip's in Špica International.


Več o programu Vodnje izvoznega poslovanja - ITM