Chemetall (R) je nova globalna blagovna znamka podjetja BASF za inovativne tehnologije površinskih obdelav

sreda, 14. februar 2018

Pred letom dni je podjetje BASF's Coatings iz Nemčije prevzelo Chemetall, vodilnega globalnega dobavitelja za površinsko obdelavo. Podjetje Chemetall, ki je v industriji znano po svojih visoko kakovostnih izdelkih in rešitvah, sedaj deluje kot blagovna znamka poslovne enote za površinsko obdelavo, podjetja BASF's Coatings. Novo blagovno znamko je BASF že predstavil na sedežu v Frankfurtu, v Nemčiji in drugod po svetu.

BASF je že dolgo priznan kot vodilni svetovni inovator, Chemetall pa uživa ugled proizvajalca, ki zagotavlja strankam visoko zmogljive izdelke in individualne rešitve. Kombinacija strokovnega znanja in inovativnosti dveh svetovnih vodij bo tako kupcem ponudila večjo učinkovitost in novo dodano vrednost.

Pod blagovno znamko Chemetall podjetje BASF razvija in izdeluje prilagojene tehnološke in sistemske rešitve za površinsko obdelavo. Izdelki ščitijo kovine pred korozijo, olajšajo oblikovanje in obdelavo, omogočajo optimalno pripravo delov za postopek barvanja in zagotavljajo pravilno lepljenje prevleke. Njihovi izdelki se uporabljajo v številnih panogah, kot so avtomobilska industrija, aeronavtika, zaključna obdelava aluminija in oblikovanje kovin.

BASF Coatings je globalni strokovnjak za razvoj, proizvodnjo in trženje inovativnih in trajnostnih avtomobilskih premazov in dekorativnih barv. Svojo poslovno mrežo ima razvito na številnih lokacijah v Evropi, Severni Ameriki, Južni Ameriki in Aziji. Letni promet je v letu 2016 dosegel okoli 3,5 mlrd EUR. Podjetje je del skupine BASF, kjer je skupno zaposlenih približno 114.000 delavcev. Skupina BASF deluje na petih segmentih; kemikalije, "performance" izdelki, funkcionalni materiali in rešitve, kemikalije za kmetijstvo ter področje nafte in plina. Družba BASF je v letu 2016 ustvarila približno 58 milijard EUR prihodkov.

Vir: PRNewswire

Več informacij o globalnih trendih na področju kemične industrije