City-Tech.Tokyo, 27. - 28. februar 2023

sreda, 18. januar 2023
 

Ustvarjanje trajnostne družbe z odprtimi inovacijami in start-upi


City-Tech.Tokyo je prvi globalni dogodek za start-up podjetja, ki ga organizira tokijska metropolitanska vlada. Potekal bo od 27. do 28. februarja 2023 na razstavišču Tokyo International Forum, 5-1 Marunouchi 3-chome, Chiyoda-ku, v Tokiu, ter preko spleta.


Svetovno znani strokovnjaki za inovacije na področju infrastrukture in okolja ter druge teme bodo spregovorili o tem, kako reševati izzive, s katerimi se soočajo velika mesta, in kako soustvarjati prihodnost. Med govorci bo tudi Ben Horowitz, ugledni svetovni investitor tveganega kapitala.

Dogodek, na katerem se bo predstavilo 300 start-up podjetij in ki bo gostil 10 000 udeležencev iz 100 mest iz 30 držav, bo ustvaril priložnosti za konkretno sodelovanje in povečevanje naložb v infrastrukturo, okolje, bivanje in kulturo, kar bo omogočilo novo vizijo mest, ki bo temeljila na različnih idejah in tehnologijah.

V okviru dogodka bo potekalo tekmovanje "City-Tech Challenge" z nagradnim skladom v višini 10 milijonov japonskih jenov, na katerem bo izbrano start-up podjetje "City-Tech's No.1", organizirana pa bodo tudi poslovna srečanja, na katerih bodo sodelovali japonski korporativni odločevalci ter priznana domača in tuja start-up podjetja.

Spletna stran dogodka: city-tech.tokyo/en/
 

Dodatne informacije

TSUJI Chihiro 
Office of the Governor for Policy Planning, TMG
e-naslov: Chihiro_Tsuji@member.metro.tokyo.jp

 

Preberite tudi:

Priložnosti na japonskem trgu