Copenhagen Bike Show

sreda, 23. marec 2022

Po dveh letih premora zaradi pandemije covida-19 je med 12. in 13. marcem največji in edini mednarodni kolesarski sejem v nordijski regiji Copenhagen Bike Show zopet odprl svoja vrata. Letos je na sejmu svoje izdelke predstavilo 120 razstavljavcev, sejma pa se je udeležilo okrog 15.000 obiskovalcev. Razstavljene so bile različne vrste koles (športna, cestna, električna, otroška), kolesarske čelade, kolesarska oblačila oz. vse, kar je lahko povezanega s kolesarjenjem. V primerjavi z letom 2015 se je število razstavljavcev povečalo za 161 %. Na dogodku je razstavljalo več znanih podjetij, kot so Airsmith, Assos of Switzerland, Christiania Cykler, Cikkel Copenhagen, FOX, Maniac & Sane itn. Seznam razstavljavcev je objavljen na povezavi.

Na Danskem obstaja močna tradicija kolesarjenja, Danci pa kolesarjenje povezujejo s pozitivnimi vrednotami, kot je svoboda in zdravje. V zadnjih letih je kolesarjenje postalo simbol za osebno motivacijo, ambicije in energijo. K temu je pripomogel družbeni razvoj, uspešne politične iniciative tako na državni kot na lokalni ravni in prizadevanja za trajnostno oz. zeleno družbo. Dansko Ministrstvo za promet je leto 2022 razglasilo za leto kolesa. Ta pobuda se je začela kot del velikega infrastrukturnega kolesarskega načrta, v katerega je namenjenih 458 milijonov dolarjev. Prvih 64 milijonov dolarjev naj bi porabili leta 2022, večinoma za vzpostavitev novih kolesarskih stez po vsej državi. Več statističnih podatkov glede investicij na področju kolesarjenja in na splošno je dostopno na povezavi.
 

Copenhagen Bike Show - sejem poslovnih priložnosti za boljše sobivanje in spodbujanje inovativnih rešitev na področju zelenega prehoda

Kolesarski sejem, ki je bil v prvi vrsti namenjen spodbujanju kolesarjenja in zdravega načina življenja, je z leti prerastel v sejem podjetništva in novih poslovnih priložnosti za boljše sobivanje in spodbujanje inovativnih rešitev na področju t. i. zelenega prehoda. Organizatorji so investirali v izboljšanje B2B platforme, ki omogoča navezovanje kontaktov z uvozniki/distributerji različne kolesarske opreme, investitorji, saj gre za razmeroma velik trg z močno kolesarsko kulturo bivanja. 

Ob robu sejma so predvideni številni vzporedni dogodki. Med drugim se je sejmu pridružil tudi Bicycle Film Festival (BFF), ki že 22 let prikazuje kolesarjenje skozi umetnost, film in glasbo. BFF poteka v več kot 90 mestih po vsem svetu in je dosegel že več kot milijon ljudi. Prav tako so sestavni del sejma pogovori z znanimi imeni v svetu kolesarjenja. To leto pa je posebej v fokusu Tour de France, ki bo svojo kolesarsko karavano pričel 1. julija v Kopenhagnu. 

Naslednji Copenhagen Bike Show bo potekal 11. in 12. marca 2023. Več o pogojih prijave je mogoče prebrati tukaj

Pripravila:
Milena Stefanovic Kajzer
Veleposlaništvo RS Kopenhagen

 

Morda vas zanima tudi:

Prodaja na Dansko