Dialog EU-Kanada o metanu: Skupna pot k trajnostnim energetskim rešitvam

ponedeljek, 12. februar 2024 
14. marca 2024 bo potekal ključni dogodek poslovnega dialoga med Evropsko unijo in Kanado v zvezi z uporabo in regulativo na področju metana. Dogodek bo potekal v hibridni obliki - v Calgaryju, v provinci Alberta, ter virtualno preko videokonference Teams z brezplačno udeležbo za širši krog deležnikov. Poudarek bo na tehnoloških rešitvah, najboljših praksah ter financiranju za zmanjšanje emisij metana v naftnih in plinskih operacijah.
 
Jutranja seja se bo osredotočila na nadzor in zmanjševanje emisij metana s poudarkom na tehnoloških rešitvah iz Partnerstva za metan v naftni in plinski industriji (OGMP) 2.0.
 
Popoldanska seja bo razpravljala o finančnih vidikih zmanjševanja emisij metana, s poudarkom na usmerjanju kapitala za hitro udejanjanje stroškovno učinkovitih priložnosti.
 
Dogodek bo v hibridni obliki, kar omogoča udeležbo v Calgaryju ali virtualno preko platforme Teams, z željo organizatorjev omogočiti brezplačno udeležbo za širši nabor strokovnjakov in deležnikov na tem področju.
 
EU-Kanada Dialog o Metanu postavlja temelje za sodelovanje pri reševanju okolijskih izzivov in izmenjavo znanja, dobrih praks ter finančne podpore za pospešeno izvajanje učinkovitih strategij zmanjševanja emisij metana. 
 

Prijava

Za sodelovanje na dogodku se lahko slovenski interesenti prijavijo preko spletne strani: https://forms.office.com.
 
Za dodatne informacije pri obisku konference se lahko obrnete na Veleposlaništvo Republike Slovenije v Ottawi ali na Kanadsko slovensko gospodarsko zbornico.

 
Pripravil: Simon Pribac
 


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini